5x de allerleukste foodfestivals van deze herfst & winter

In de zomer struinen we met een cocktail in de hand en een zonnebril op langs alle foodfestivals. Maar wat dacht je van warme chocolademelk met zelfgeroosterde marshmallows op een kerstmarkt of winterfestival? Daarom: 5x foodfestivals tot het eind van het jaar waar jij winterse foodinspiratie op kan doen. Muts op en gaan!

Liever meteen zelf aan de slag met winterse gerechten? De allerlekkerste recepten voor koude dagen ontdek je hier!

Vegenement VegFestNL, Utrecht
2 en 3 november

In het eerste weekend van 2 en 3 november draait het bij de jaarbeurs Utrecht helemaal om vegan koken en leven. Neem een kijkje in de keuken van een van de vegan chefs die tijdens het evenement live koken of luister naar een van de sprekers die jou meer vertellen over de vegan lifestyle. Daarnaast is er een bruisende productmarkt, waar alles natuurlijk vegan, plasticarm, zoveel mogelijk fairtrade en biologisch is!

Alle info met betrekking tot het festival lees je hier.  De toegangsprijs voor het Vegenement is €5,- per persoon.

Fête du Champagne, Amsterdam
29 november t/m 1 december

In de Zuiveringshal in het Westerpark halen ze het Franse gevoel naar Nederland. Met meer dan 100 champagnes, variërend van bekende champagnehuizen tot kleine boutique wijnboeren, is dit een echte aanrader voor champagneliefhebbers!

Alle info met betrekking tot het festival lees je hier. De toegansprijs voor Fête du Champagne is nu €11,50 (early bird).

Lichtjesavond, Delft
10 december

In Delft wordt de historische binnenstad in de donkere decembermaand elk jaar versierd met prachtige kerstdecoraties: overal hangen lampjes en op de grote markt staat een giga kerstboom. Om de Donkere Dagen van Delft in te luiden, worden op 10 december alle lampjes aangestoken. Wandel die avond over de kerstmarkt in het oude centrum en proef heerlijke winterse lekkernijen, van kaasfondue tot oliebollen. Magisch!

Alle info met betrekking tot lichtjesavond lees je hier. De toegang is gratis.

Fonteyn Winterfestival, Utrecht
12 t/m 14 december

Fantastische wijnen van over de hele wereld, mobiele keukens die winterse gerechten serveren en de beste singer-songwriters van Utrecht, swingende bands en Utrechtse DJ’s die er een feestje van maken. Van een dagje naar het Fonteyn Winterfestival krijg je absoluut geen spijt!

Alle info met betrekking tot het winterfestival lees je hier. De toegangsprijs voor het evenement is €7,50 per persoon.

Het Amsterdamse Winterparadijs, Amsterdam
21 december t/m 5 januari

Dit evenement doet zijn naam absoluut eer aan: je waant je tijdens Het Amsterdamse Winterparadijs in een ultieme winterwereld. Meer dan twee weken lang kun je in de RAI terecht voor schaatsen, een magisch wintertheater en après ski. In het foodparadijs vind je de winterse restaurants van BAUT en Van Dam Brasserie, haal je een kommetje van oma’s erwtensoep of verwen je jezelf met poffertjes. En voor de echte avonturiers is er dit jaar ook ijsracen en tube jumps. Wij kunnen niet wachten!

Alle info met betrekking tot het festival lees je hier. Prijzen voor tickets voor het Amsterdamse Winterparadijs variëren van €5,- tot €34.50.

Fotografie: iStock

foodfestivals - istock