4x nieuwe alcoholvrije ontdekkingen

Nieuw, anders, bruisend in je glas! Iedere maand speurt Merijn Tol voor ons naar spannende, vloeibare ontdekkingen. Deze keer: een kijkje in het alcoholvrije kabinet. Want zonder alcohol is net zo leuk, en vaak ook ontzettend lekker. Geen kater, wél de gezelligheid. Dat wil toch iedereen? Leer snel deze 4 toffe dranken kennen! 

Zin in meer alcoholvrije inspiratie? Duik dan in ons dossier: alcoholvrij borrelen – inclusief tips & tricks voor de allercoolste mocktails.

Gimber’s tropische smaakbom

Deze zomer komt Gimber – het bekende gemberconcentraat – met een zonnige versie met passiefruit, kurkuma en ananas. Voor een zonovergoten smaak- explosie: Sweet Lilly. Lekker over ijs met bruiswater. Wil je minder suiker ga dan voor Gimber no 2, met minder suiker, biologische yuzu en citroentijm. Een prima dorstlesser!

Echte, Brits-Indiase chai

Authentieke Indiase chai milk tea van Tuk Tuk Chai, gebrouwen door een Brits-Indiaas koppel en geïnspireerd op Indiase chai wallahs die het als streetfood verkopen. Van duurzaam geteelde zwarte thee, specerijen en volle melk met weinig suiker. Drink het ijskoud. Er zijn drie smaken: chai, masala chai en kardemon chai. Verkrijgbaar bij Jumbo. 

Zonder hoofdpijn dankzij Fluere

En wéér is er een collectie spirits zonder alcohol om ‘U’ tegen te zeggen. Fluere maakt ze verfijnd door een unieke manier van distillatie per specerij, om ze daarna samen te voegen. Er zijn 4 soorten, dit is de raspberry blend met jeneverbes, limoenschil, korianderzaad, lavendel en verse frambozen. Zoet, fris, zacht en complex. Mix ’m met kombucha en drink uit een champagnecoupe! 

Mocktails van de bovenste plank

Wat doe je als je alcoholintolerant bent? Dan bedenk je mooie mocktails, ready to serve. Dit is het verhaal van de Vlaamse Marie Claessens en haar zus Kaat, van The Mocktailclub. Ze hebben inmiddels 8 mocktails. Laag in suiker, van vers fruit, kruiden en specerijen en op een sociale en duurzame manier gemaakt. Doe zo’n verkoelende mocktail ook eens over ijs. Groene thee met oranjebloesem bijvoorbeeld of rabarber met venkel. 

Beeld: Edward Howell on Unsplash 

alcoholvrij