4x de leukste nieuwe foodseries

Niets lekkerder dan op een regenachtige dag ongegeneerd een goede foodserie te bingen. En als je even geen inspiratie hebt, hebben wij dat wel voor je. We geven je de 4 allerleukste foodseries van dit moment.

Bij een goede serie hoort popcorn, maar dan wel met een delicious. twist: Probeer deze chili-limoenopcorn!

Cake Wars, vanaf zondag 4 augustus op TLC.
In Cake Wars nemen de beste banketbakkers uit het land het tegen elkaar op in een spannende bakwedstrijd. Per aflevering doen vier bakkers mee die in twee rondes uitmaken wie de winnaar is. In elke aflevering staat een bepaald thema centraal. Zo moeten er taarten gemaakt worden over Trolls, Roald Dahl, The Adams Family en Wonder Woman. In de eerste aflevering draait het om de Transformers, waarvoor twee taarten moeten worden gemaakt onder flinke tijdsdruk. En de winnaar? Die krijgt 10.000 dollar.

Rome Unpacked, elke donderdag BBC Two.
In deze serie nemen Chef Giorgio Locatelli en kunstcriticus/historicus Andrew Graham-Dixon je – op hun Vespa – mee op reis door Rome. Ze gaan op zoek naar de oude generaties die hun stempel hebben gedrukt op de cultuur én gastronomie van de stad. Verwacht prachtige architectuur, kunst en eten. Heel veel eten.

Bake You Rich, vanaf zondag 4 augustus op TLC.
In Bake You Rich nemen vier ervaren, maar onbekende, patissiers het tegen elkaar op om een plekje te verdienen in de bakkerij van wereldberoemde ‘Cake Boss’ Buddy Valastro. Hiervoor moeten ze aan de jury laten zien dat zij een uniek product kunnen bakken dat het goed zou doen in zijn webshop. Buddy beoordeelt de creaties niet alleen op smaak en originaliteit maar ook op marktpotentie. Aan het einde van elke aflevering blijven er twee finalisten over die hun creaties op grote schaal mogen maken in Buddy’s immense bakfabriek – waar zijn team zo’n duizend taarten per dag bakt!

Great British Bake off, elke donderdag NPO 1.
Oké, misschien niet nieuw, maar wel één van onze favorieten: The Great British Bake off. Ook dit seizoen gaat de zoektocht naar Engelands meest getalenteerde thuisbakker gewoon weer door en gelukkig nemen Noel en Sandi de presentatie weer voor hun rekening. On your marks, get set, BAKE!

BRON & HOOFDBEELD TLC