4x culinair leesvoer voor de zomer

Past er nog een kookboek in je weekendtas? We hebben weer vier heerlijke exemplaren voor je op een rij gezet. Kook fijne vega gerechten met Janneke, laat je inspireren door topchefs Ron Blaauw en Jonnie Boer door de lens van Sacha de Boer (zou het tóch familie zijn?) en open een blikje Fernandes terwijl je de bara’s bakt en saoto slurpt van Noni. Oeh spicy!

De Philippi’s flikken het alweer!

Janneke Philippi, die vanaf de start van delicious. elke maand een serie geweldige en vooral haalbare recepten ontwikkelt, komt met een vega kookboek. Helemaal in haar stijl, dus verrassend én inspirerend. Met ruim keus voor als je snel iets op tafel wilt zetten en ook als je iets bijzonders wilt koken voor gasten. Bijvoorbeeld die pithivier
met geroosterde groenten. Veel gerechten zijn goed te combineren en ook de sauzen zet Janneke in de spotlights. Alles weer schitterend gefotografeerd door Serge Philippi.
Vega, Janneke Philippi, Nijgh Cuisine, € 29,99

Ode aan de Franse keuken

Vriendinnen Sacha de Boer, Janine Smits en Babs Assink leerden elkaar kennen bij het NOS journaal en reizen nog steeds regelmatig samen naar Janine’s huis in de Bourgogne. Daar vonden ze op zolder een kookboek uit 1873 en die recepten vormden de inspiratie voor zestig creaties van tien topchefs, gebundeld in dit boek. Sacha maakte de foto’s.
Ode aan de Franse keuken Sacha de Boer, Janine Smits, Babs Assink Uitgeverij Terra, € 24,99

Tropisch geluk

Kok en kookboekschrijver Noni Kooiman maakte carrière bij restaurants als Toscanini en Coba in Amsterdam. In Switi Sranan – mooi, fijn Suriname – reist ze in 120 recepten door het land van haar vader en omvat ze de rijke cultuur door alle grote lokale subculturen in de culinaire spotlights te zetten.
Switi Sranan, Noni Kooiman, Carrera Culinair, € 35

Kinderen aan de kook!

Heel erg leuk, dit kinderkookboekje dat tot stand kwam in de tuinen van natuurspeelplaats Jeugdland in Amsterdam. Recepten en uitleg die kinderen nieuwsgierig maken naar hoe een ingrediënt groeit voordat het op je bord komt. En dan, in de geest van Jeugdland, zelf aan de slag! Online te bestellen via onderstaande link.
Van zaadje tot maaltijd € 12,50 excl. verzendkosten

TEKST: DELILAH WARCUP-VAN EYCK

boeken julinummer