delicious. test: bubbels onder de 10 euro

Oud & nieuw staat voor de deur. En bij de jaarwisseling horen, naast flink wat oliebollen, natuurlijk bubbels! Maar er zijn zó veel soorten… Welke is nu het beste om het jaar feestelijk mee af te sluiten? Het delicious. testpanel test vier soorten bubbels, allemaal onder een tientje. We heffen het glas: dít zijn onze favoriete budgetbubbels:

Het testpanel bestaat dit keer uit onze huisvinoloog Minta Nicolaï, online redacteur Robin Maaswinkel en marketeer Arjan van Rijn. We testen blind de bubbels van de Hema, Grape District, Gall&Gall en Plus.

     

1. Gall&Gall – Cavas Hill Cava brut
Het eerste glas dat we proeven is van Gall&Gall. De smaak is aangenaam fruitig. De bubbel zelf is zacht, maar knalt wel het glas uit. Opvallend is wel dat de bubbel snel wegvalt. Jammer.

2. Grape district – Fizz Fizz Fizz Cava Brut
Dan is de cava van Grapedistrict aan de beurt: ook deze is fruitig, maar veel meer uitgesproken dan nummer 1. Deze bubbel is lekker fris en heeft een fijne tintelende mousse. Een mooie cava met een hint van rode grapefruit. Hier willen we nog wel een glas van!

3. Hema – Copa Sabia Cava Brut
We ruiken weer citrus, maar anders dan bij nummer 1. Het is meer bitter, met tonen van grapefruit. De smaak is een beetje weeïg en niet helemaal in harmonie: de balans tussen zoet en zuur is niet fijn.

4. Plus – Bienvenido Cava Brut
De laatste cava heeft veel weg van zijn voorganger. Alleen heeft deze een bittertje. Zoals het wit van citroenschil; hij is wat frisser.

Dit is onze top 4: 

1. Grape district – Fizz Fizz Fizz Cava Brut
2. Gall&Gall – Cavas Hill Cava brut
3. Hema – Copa Sabia Cava Brut
4. Plus – Bienvenido Cava Brut