De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

hollandse Nieuwe, ze zijn er weer!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vanaf dinsdag 7 juni kunnen we weer allemaal naar de viskraam om de kersverse Hollandse Nieuwe in uitjes te dopen en uit de vuist te eten!

delicious. redacteur Ties Meijer, was getuige toen afgelopen weekend de eerste haring arriveerde. En we kunnen zeggen; de vangst ziet er veelbelovend uit.

De Nederlandse haringvisserij ontving het MSC certificaat, waarmee alle Hollandse Nieuwe voor dit jaar weer duurzaam gevangen wordt.  Ook heeft Ties een uitstapje gemaakt naar een haringverwerkingsbedrijf. Hier was te zien hoe een aantal dames in hoog tempo op traditionele Hollandse manier de haring fileerden. Zo behoudt de vette vis het meeste zijn smaak. Sommige dames doen er wel driehonderd per uur!

Als je je haring eens op een andere manier wilt bereiden, kijk dan eens op www.visrecepten.nl

Voor meer informatie over de haringvisserij, www.visbureau.nl