3 ideeën om meer met parelgort te koken

Terug van weggeweest: parelgort! De korrel is al meer dan 100 jaar in Nederland te vinden en staat steeds vaker op de menukaart van restaurants. Wij gaan er thuis ook maar wat graag mee aan de kook. 

1) Het is weliswaar een andere korrel dan de arborio, maar parelgort doet het ook wonderwel in de risotto. Roer er dan op ’t eind een zachte kaas zoals ricotta of mascarpone door om ‘m lekker romig te maken.

2) Maak van groentesoep een maaltijdsoep door er een kwartier voor het serveren parelgort in te koken. Dat geeft een heerlijke nootachtige smaak en houdt door de korte kooktijd z’n beet.

3) Besmeerde broodjes mee als lunch? Wij zijn meer fan van een flinke, voedzame maaltijdsalade. Parelgort is een goed ingrediënt om zo’n salade extra body en textuur te geven. Daar kun je de hele middag op teren!

Wist je dat parelgort al veel langer in het assortiment van Lassie zit dan de populaire Toverrijst? Lassie was namelijk al vanaf 1893 een gortpellerij. Kijk op lassie.nl/recepten voor heerlijke parelgortrecepten.

parelgort

advertorial

 

parelgort