10 adressen voor steengemalen meel

Ook trek in zelfgebakken brood? Met steengemalen meel smaakt elk zelfgebakken brood naar meer. Deze speciale techniek geeft de meelsoort een extra verfijnde smaak. Hieronder molens om te bezoeken en je steengemalen speltmeel te kopen plus online verkoopadressen.


1) Steenmeel
Hier kun je alles vinden over het maken van steengemalen meel. Bestel hier online ook spelt en haver voor je lekkerste zelfgebakken brood.

2) Broodbakschop

Liever biologisch? Broodbakschop is een website waar je veel informatie vindt over het zelf bakken van biologisch brood en verkoopt het steengemalen meel van Dezemenzo van beroemde bakker Edwin Klaessen van ‘ik bak geweldig, jij trouwens ook’.

3) Natuurlijk spelt

Goed meel heb je zo in huis. Bij deze natuurwinkel koop je steengemalen speltbloem voor extra luchtig brood.

4) Doves farm in Leiden
Deze natuurwinkel verkoopt het organische merk Doves Farm dat bekend staat om zijn smaakvolle steengemalen meel/bloemsoorten. Ze hebben een verfijnd assortiment omdat  ze al 35 jaar hun organische producten optimaliseren.
Hooigracht 41, 2312KN in Leiden.

5) Bio de Trog

Wegens groot succes vind je deze bakkerij door het hele land. Ze zijn vooral gericht op biologisch brood van steengemalen meel. Dit steengemalen spelt en tarwemeel koop je in een kleine verpakkingen bij deze bakker. Kijk voor de dichtstbijzijnde Bio de Trog bakker bij jou in de buurt.

6) De commandeursmolen
Is een oude rot in het molenvak en staat bekend om het fijn malen van meel voor een smaakvol resultaat. The Bakery Institute gebruikt de meel/bloemsoorten van deze molen in hun bakkerij. Deze molen maalt alles zelf en verkoopt eigengemaakt meel tot drop.
Hoofdstraat 105, 6281 BC Mechelen (In Nederland)

7) Molen de Lelie
Maak een mooie wandeling in Ommen en bezoek deze molen! Ze staan bekend om hun verse, biologische en ecologische producten. Een van de populairste producten zijn de zelf-steengemalen meelsoorten. Molenpad 7, 7731 GX Ommen

8) Plattelandswinkel Mulder pot
Groningse steengemalen meelsoorten zijn hier in kleine en extra grote porties te koop. Bij de plattelandswinkel is ook molen ‘De Hoop’ te bezichtigen.
Woldweg 70, 9606 PG Kropswold

9) Biologische supermarkt

Eko Plaza is een 100% biologische supermarkt die door het hele land te vinden is. Je koopt er steengemalen speltmeel van de Johannesmolen. Kijk voor filialen bij jou in de buurt:
www.ekoplaza.nl

10) Bisschopsmolen
Graanpakkerij en bakkerij gespecialiseerd in spelt. Ze bakken zelf taart met zelfgemalen bloem en geven leuke vlaaikookworkshops.
Stenenbrug 3, 6211 HP Maastricht

TEKST JADIS SCHREUDER

brood