Pennie op bakavontuur in Amerika: hallo The French Pastry School!

Een (nog) betere kok worden: ja, dat willen we allemaal wel. Zo ook onze nieuwe columnist Pennie – en zij pakt dit verlangen wel héél serieus aan.

Als klein meisje wilde ze al trouwen met een bakker en in haar vrije tijd volgde ze al de ene bakworkshop na de andere. En toch bleef het kriebelen… Hoog tijd om de stoute schoenen aan te trekken: Pennie wilde een hoogstaande bakopleiding gaan volgen. En wie vraag je dan om advies? Masterchef Rudolph van Veen natuurlijk. Zijn advies om voor The French Pastry School in Chicago te gaan, nam ze meteen ten harte. Het begin van een gróót kookavontuur in Amerika. Wij gaan Pennie’s kookavonturen de aankomende maanden volgen, lees je mee?

De stoute schoenen aan
“Afgelopen Pasen volgde ik de zoveelste bakworkshop en toen ik thuis kwam, dacht ik: misschien moet ik er toch wat meer mee gaan doen. Dat hoorde ik wel vaker, maar nooit deed ik er wat mee, tot nu dus. Maar hoe pak je zoiets aan? Eerst maar een opleiding doen! Ik trok de stoute schoenen aan en mailde de agent van Rudolph van Veen. Rudolph reageerde supersnel en raadde me aan om naar The French Pastry School in Chicago te gaan. Misschien heb je de documentaire ‘Kings of Pastry’ gezien? In deze documentaire werden MOF Jacque Pfeiffer en Sébastian Canonne gevolgd: de oprichters van The French Pastry School.”

pennie-amerika-delicious

Groot avontuur
“Ongelooflijk: ik ben toegelaten! Dat betekent dat ik de opleiding L’Art du Gâteau ga volgen aan The French Pastry School. De afgelopen maanden ben ik druk geweest met de voorbereidingen. Allerlei formulieren ingevuld, geld bij elkaar gespaard, een appartement gevonden en mijn visum aanvragen. Ik vind het ontzettend spannend, hoe zal het zijn om 6 uur per dag in de keuken te staan? Om elke dag 1,5 uur huiswerk te maken en – niet onbelangrijk – elke dag om 5 uur mijn bed uit te gaan? Mijn man en de teckels Karel & Kato blijven in Leiden, dus ook het alleen zijn, zal wennen worden. En het belangrijkste: vind ik het bakken echt zo leuk en zou ik er na de opleiding meer mee willen doen? Kortom, allemaal spannende dingen, één groot avontuur!

Pennie-Amerika-delicious
Je ziet Pennie op de bovenste rij, als derde van links

Over Pennie Heimans
Pennie Heimans, 46 jaar, woont in Leiden samen met man Mike en haar twee teckels Karel & Kato. Pennie heeft onder andere bedrijfskunde gestudeerd en werkte de afgelopen 20 jaar in verschillende HR-functies bij grote internationale organisaties. Daarnaast is ze ook fanatiek sporter (reformer pilates, krachttraining, yoga), leest ze graag, eet ze plant based en is ze opgeleid als orthomoleculair voedingsadviseur. Pennie heeft haar baan per 1 september opgezegd om haar passie achterna te gaan.

Penny-Amerika-pastryschool

Alle avonturen van Pennie in Amerika volgen? Lees Pennie’s avonturen op haar reisblog.

Tekst & Beeld: Pennie Arbouw-Heimans. 

Peggy-Amerika-delicious