Zó haal je alles uit je oven

Een oven heeft altijd iets magisch. Je stopt er iets in, je wacht…… en je haalt er iets anders uit. Terwijl de oven het werk doet, ruim jij alvast de keuken op (of doe je iets anders) en natuurlijk spiek je af en toe of het al borrelt, rijst of een heerlijk krokant korstje krijgt. 

Als je graag bakt, stoomt of stooft, is de Slide&Hide®-oven van NEFF precies wat je zoekt. Hij heeft allerlei slimme functies en de unieke Slide&Hide®-deur, die bij het openen helemaal onder de oven verdwijnt. Ideaal om gerechten tussentijds te checken of te bedruipen. Dé oven om in te zetten voor het pronkstuk van je kerstdiner.

Op zoek naar kerst inspiratie? Wij geven je 5 heerlijke recepten met kip!

tips & tricks

Spelen met je oven
Geeft je oven onder- en/of bovenwarmte, dan kun je hiermee spelen. Is het gerecht al goed heet en wil je alleen een knapperig bovenlaagje, geef dan wat extra bovenwarmte zodat je gerecht sneller klaar is. Extra onderwarmte is alleen nodig om een deegbodem goed gaar te krijgen.

Deze gebraiseerde spitskool is op en top kerst. Ook fijn, terwijl de oven het werk doet, heb jij je handen vrij:

gebraiseerde spitskool in paddenstoelen-wijnbouillon - delicious

>> naar recept

Kies je materiaal
Het materiaal van je ovenschaal heeft invloed op de bereidingstijd en garing van je gerecht. Metaal en aluminium geleiden warmte directer dan aardewerk, keramisch materiaal of glas. Dik metaal als gietijzer houdt de warmte extra lang vast. Dun metaal geleidt sneller, maar koelt ook snel weer af. Je gerecht wordt gelijkmatig warm in langzaam geleidend keramiek, aardewerk of porselein; dit zijn meestal de dikkere ovenschalen

Grillen maar
Ovengerechten met een laagje kaas, paneermeel of uien kun je lekker krokant of knapperig maken door de laatste minuten de grill aan te zetten, liefst met de ovendeur op een kier, bijvoorbeeld met een opgerolde theedoek tussen de opening gestoken. Het gaat snel, dus let goed op dat het gerecht niet verbrandt.

Ook vis doet het heel goed uit de oven: bijvoorbeeld deze gestoomde zeebaars vól verse kruiden en citroen:

gestoomezeebaars_NEFF

>> naar recept

Slide&Hide®

Om je te helpen een oven te vinden die voldoet aan al jouw (kook)wensen, is deze speciale online keuzehulp superhandig.

Kies je voor een stoomoven, dan kun je met behulp van de sous-videstand zelfs slow cooken! Ook helpt deze oven om deeg te laten rijzen. De toevoeging van stoom in combinatie met hetelucht zorgt voor ervoor dat producten lekker sappig en mals blijven en toch een krokant korstje krijgen. Houd je bijvoorbeeld niet van schoonmaakwerk, kies dan voor een oven die zichzelf reinigt met hulp van pyrolyse. Dit systeem zorgt ervoor dat etensresten tot 480 °C worden verhit, waardoor ze tot as verbranden.

NEFF bakovens zijn uitgerust met het CircoTherm heteluchtsysteem. Dit zorgt voor gelijkmatige verdeling van hetelucht door de gehele ovenruimte, zodat het niet uitmaakt op welke positie op de bakplaat je gerechten laat garen. Het resultaat is altijd gelijkmatig. Goed om te weten: Alle ovens met het standaard-inbouwformaat zijn verkrijgbaar met Slide&Hide®.

  • De Slide&Hide®-ovendeur verdwijnt onder de oven, maar je levert niet in op ovenruimte (de oveninhoud is 71 liter: even groot als een reguliere oven).
  • De oven is superveilig. Door de unieke ovendeur is gerechten in de oven zetten en eruit halen een peulenschil en kun je easy eten omscheppen of bedruipen
  • De oven is gebruiksvriendelijk en heeft een ergonomisch ontwerp waarbij de deurgreep meedraait met je hand.

Innovatie in de keuken

De keukenapparatuur van NEFF zit vol met innovatieve snufjes die perfect aansluiten bij al je kookwensen. Meer weten? Volg onder leiding van een professionele kok een van de workshops in inspiratiehuis 20|20 in Hoofddorp. In een compleet uitgeruste kookschool ontdek je de verschillende functies en technieken van de NEFF ovens en ontrafel je alle geheimen.

Tekst: redactie delicious. Receptbeeld: Twentyten. In Samenwerking met NEFF

neff_oven