Wallis! waanzinnig mooi en lekker

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bekend om zijn vele kruiden, lokale producten én Alpenkazen is Wallis een geweldig deel van Zwitserland om ook culinair te verkennen. Combineer je gastronomie graag met buitensport, dan zijn de mogelijkheden echt eindeloos.

Kruiden

Neem je plukmand mee, want in Valais groeien meer dan 35 (!) aromatische planten – o.a. bekend van de Zwitserse Ricola kruidenbonbons. Je kunt hier kamille vinden voor in de thee, tijm, citroenmelisse, salie, en zelfs bossen met verse verveine. Leuke tip: laat de kruiden drogen, hak ze fijn en meng ze met suiker of zout. Stop ze in een pot en je hebt een heerlijk vakantiesouvenir. Kijk, daar kun je mee thuiskomen!

© Gabriel Permand – Region Dents du Midi

De verbluffende natuur van Champoussin

Wat je niet mag missen is een trip naar het hart van de regio Dents du Midi. Hier ontdek je hoe de culinaire hoogstandjes van Wallis worden gemaakt. Van wildplukken tot kaasmaken, op de boerderij leer (en proef!) je het stap voor stap. Naast de schitterende natuur, zit deze plek vol leven en gezelligheid. Een bezoekje waard.

© JB Bieuville & Julie Rebaudo – Litescape Media

Paddenstoelenworkshop

Wil je de geheime plekjes ontdekken, waar je allerbeste paddenstoelen kunt plukken in het bos en op de weide? Vraag het dan niet aan een lokale verzamelaar – die houden plukplekken liever voor zichzelf – maar ga op pad met een speciale gids. Tijdens een natuurwandeling kom je alles te weten over de verschillende soorten paddenstoelen, hoe je ze kunt herkennen, welke eetbaar zijn én welke zwammen je beter kunt laten staan. 

Meer info over de workshop

Eggu Trail Albinen

Deze tocht heet niet voor niets ‘Eggu’, wat Duits is voor bochten. Onderweg kom je namelijk langs 17 bochten waar je van alles kunt leren over de (geneeskrachtige) kruiden en de cultuur van dit rustieke bergdorp in Albinen. Vlinders, hagedissen en andere bergdieren begroeten je tijdens de wandeling. 

Kom meer te weten over de Eggu Trail

© Chrissie.st

Kruidenmiddag met Steffi

Bruisende badballen, geurige wierook en natuurlijke deodorant: als je die altijd al zelf hebt willen maken is dit je kans. Tijdens de kruidenmiddag met Steffi kruisen de kruiden- en cosmeticawereld elkaar, en leer je hoe je zelf huidverzorgingsproducten maakt. 

Boek een kruidenmiddag met Steffi

© Aletscharena.ch / Karin Bittel
Zwitserland wijngaarden
© Frederic Huber Photography