quinoa met geroosterde aardpeer en zoete aardappel

Janneke Philippi kookt als geen ander snel en makkelijk comfortfood. Haar eenpanners zijn gemaakt van maximaal 10 ingrediënten (uit de supermarkt) én staan in 30 minuten op tafel. Deze quinoasalade met geroosterde aardpeer en zoete aardappel past altijd ergens bij! 

quinoa met geroosterde aardpeer en zoete aardappel

hoofdgerecht | 4 personen | vegan | lactosevrij | glutenvrij 

300 g (rode) quinoa
300 g aardpeer, goed gewassen
400 g zoete aardappel, goed gewassen
2 tl curry madras Jonnie Boer, Euroma
3 rode uien
2 bosjes platte peterselie of 1 bosje bladselderij
2 limoenen
1 el sesamzaad
voorraad 4 el olijfolie extra vierge

bereiden ± 30 min.

Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de quinoa volgens de beschrijving op het pak gaar. Snijd de aardpeer en zoete aardappel in blokjes van 1½ cm. Meng 2 el olijfolie met de curry. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat de aardpeer en de zoete aardappel met de curryolie. Bestrooi naar smaak met zout.

Snijd de uien elk in 8 partjes. Leg de partjes ui bij de groenten op de bakplaat. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar.

Snijd de peterselie of het selderijblad fijn en snijd de limoenen in partjes. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.

Meng de geroosterde groenten met de laatste 2 el olijfolie en de peterselie door de quinoa. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met de partjes limoen.

p.p. ± 575 kcal / 14 g eiwit / 20 g vet / 80 g kh

De beste specerijen van Euroma en de verfijnde smaakcomposities van Jonnie Boer maken Original Spices tot één van de lekkerste specerijenmelanges. Puur, authentiek en afkomstig uit alle windstreken. Heb jij ze al geprobeerd?

Tip: ook lekker als lunch
Een restje van deze quinoa is heerlijk als lunchsalade de volgende dag. Voeg eventueel wat feta of blokjes Parmezaanse kaas toe.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

quinoageroosterdeaardpeer-delicious