op culinaire reis door Zwitserland

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Spring op de culi-trein en boemel langs adembenemende bergwanden en talrijke smakelijke hoogtepunten terwijl je geniet van het onmiskenbare uitzicht op de Matterhorn. De Gornergrat-spoorlijn is zo’n once in a lifetime ervaring die nóg beter wordt in combinatie met the Gourmet Ticket.

Sion wine & dine

Bekend om zijn kastelen en goed bewaard gebleven oude binnenstad, is de hoofdstad van Wallis de perfecte plek om op het terras neer te strijken. Of ga op avontuur met een gids en leer meer over de 7000 jaar oude geschiedenis van Sion. Bezoek de vele monumenten (Tovenaarstoren, Romeinse baden) en proef van de lokale wijnen. ’s Avonds kun je alle indrukken op je laten inwerken tijdens een uitgebreid diner in het centrum van de oude stad.

Ontdek Sion

©Valais Promotion

Proef de alpenweiden

Voor de échte Zwitserse smaken trek je naar de uitgestrekte alpenweiden van Wallis, waar je begroet wordt door de frisse berglucht, rust en pittoreske landschappen. Het is als wandelen in een ansichtkaart. Natuurlijk proef je onderweg de heerlijkste lokale producten en de geweldige wijn. Een flesje of kaasje mee naar huis? Dat kan! Er zijn verschillende delicatessenzaken.

Ontdek de verschillende winkels, restaurants en snackbars

©Valais Promotion – Bergertam.com

De markten van Wallis

Wekelijks worden de vele pleinen en straten tot leven gebracht dankzij de lokale markten. Een goed moment om te ontdekken wat deze regio in petto heeft. Struin de kraampjes af en klets met de producenten over hun technieken en recepten, die delen ze graag!

Meer info over de markten

op culinaire reis door Zwitserland
©Valais Promotion – David Carlier
wallis gourmet ticket
©Valais Promotion