Noilly Prat en oesters: het perfecte aperitiefje tijdens de feestdagen

In samenwerking met Noilly Prat

‘Doe’ jij het aperitiefje tijdens kerst of op oudejaarsdag? We got your back! Serveer een schaal oesters met de vermoutcocktail French crèche. Het enige wat jij hoeft te doen is alle ingrediënten in huis halen en mixen! Kun je daarna lekker achterover hangen. 

De Franse vermout Noilly Prat en oesters zijn een match made in heaven. Beide zijn namelijk gevormd door de zee. In Nederland kun je kiezen uit Noilly Prat Original Dry en Noilly Prat Ambré. Maar voor welke vermout je ook kiest, je hebt sowieso een van de lekkerste aperitiefjes in huis.

Maison Noilly Prat is meer dan 200 jaar geleden opgericht in Zuid-Frankrijk, in het pittoreske vissersdorp Marseillan. De destilleerderij ligt tussen de romantische wijngaarden van de regio en de oesterbedden van Étang de Thau in.

Zie je het al voor je? Noilly Prat Original Dry en oesters complementeren elkaar perfect en vormen samen de ideale combinatie om te serveren tijdens de feestdagen. Je kunt de destilleerderij ook bezoeken; eentje voor op het reislijstje!  

Geheim recept

Noilly Prat Original Dry wordt gemaakt op basis van een geheim recept uit 1813, met twintig verschillende kruiden en specerijen, waaronder kamille, koriander uit Marokko, sinaasappelen uit Tunesië en vlierbloesem.

De Ambré wordt gemaakt met dertien verschillende kruiden en specerijen, zoals rozenknopjes en koriander uit Marokko, kardemom uit India en kaneel uit Sri Lanka. Beide komen ze on the rocks het beste tot hun recht, maar je kunt er ook heerlijk mee mixen. Maak er een dry martini mee, of de cocktail French crèche. 

French crèche  

Nick Vrielink is bartender bij Fitz’s Bar in Amsterdam, welke recent is uitgeroepen tot beste bar van Nederland door Entree Magazine. De uitgelezen persoon dus om een cocktail te creëren waarmee je geheid de show steelt op een feestje. De cocktail is vernoemd naar de Franse versie van onze kersstal: crèche de Noël.  

– 40 ml Noilly Prat Original Dry 
– 10 ml rode bitterlikeur 
– 15 ml cognac 
– 10 ml vlierbloesemlikeur 
– Takje rozemarijn  
– Optioneel: mousserende wijn 

Doe alle ingrediënten in een hoog glas met ijs en mix alles door te roeren tot de cocktail goed koud is en garneer met een takje rozemarijn. Wil je de cocktail extra feestelijk maken? Top m dan af met mousserende wijn. Serveer de cocktail met een schaal oesters. Voor een extra touch doe je een klein scheutje Noilly Prat Original Dry in de schelpjes! 

Wil je de cocktail eerst ‘voorproeven’? Dat kan de gehele maand december in Fitz’s Bar! Natuurlijk hebben ze er ook een schaal heerlijke oesters voor erbij.  

www.noillyprat.com
www.fitzsbaramsterdam.com  

Noilly Prat 1