Met deze 5 tips kom jij van je winterdip af

In korte tijd zijn er twee flinke stormen door ons land geraasd, en de volgende ligt al op de loer: storm Ellen. We zitten midden in de winter en, als je er gevoelig voor bent, zou je zo maar eens last kunnen krijgen van een winterdip. Wij geven je vijf tips om je winterdip te verslaan. Komen ze:

1. Ga naar buiten

Je gevoel zegt misschien dat je het beste onder een dekentje op de bank moet gaan liggen, maar daar krijg je juist minder energie van. Dus: hup van de bak af en lekker naar buiten om te genieten van een mooie winterwandeling. Elke dag een half uurtje naar buiten, of twee keer per week een lange wandeltocht doet wonderen voor je lichamelijke en mentale gezondheid! En als je dan weer thuis bent trakteer je jezelf op deze heerlijke warme chocomelk met sinaasappel en tijmroom.

2. Duik de keuken in

Ontspanning is ook een goede manier om een winterdip te voorkomen. En wat is er nu meer ontspannen dan lekker aan de slag te gaan met je favoriete recepten? Eten koken waar je happy van wordt ofwel: comfortfood. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geurige lamsstoof met pruimen en kaneel of een romige padenstoelenrisotto! Word je blij van toch?

3. Weet wat je eet

In de winter kan je weerstand wel een boost gebruiken. Al lijkt die reep chocolade nog zo’n goed idee om uit je winterdip te komen, de suikers zorgen slechts voor een snelle (en korte) piek in je energie. Onze tip: eet gezond, gevarieerd en vooral vers! En natuurlijk je dagelijks aanbevolen portie groente en fruit. Daar krijg je wél energie van en je weet zeker dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt! Probeer bijvoorbeeld deze geroosterde wintergroenten met zalm of verwerk al je groente in een heerlijke frittata!

4. Meer zon graag

Over vitamines gesproken: voor je dagelijks portie vitamine D kun je natuurlijk de zon opzoeken. Omdat er in Nederland gedurende de winter helaas weinig zonnestralen doorkomen, is het geen gek idee een weekendje weg te boeken. Kijk op Startpagina voor inspiratie naar zonnige bestemmingen of boek één van deze 5 culinaire citytrips.

5. Maak het knus in huis

Geen zin in verre reizen naar de zon? Maak het dan thuis extra gezellig. Maak er een project van; met de juiste accessoires tover je je huis om tot een warm winterpaleis. Hang nieuwe gordijnen op, leg lekker dik kleed neer, schilder een muur in warme tint en vooral: wees creatief met verlichting. Juist in de donkere dagen geeft het juiste licht sfeer, warmte en gezelligheid.

In Samenwerking met Startpagina. Beeld: iStock.

winterdip_raam