Wij Nederlanders zijn dól op kaas en blinken uit in het maken van kaas. Zo wordt er in de Beemsterpolder op ambachtelijke en duurzame manier kaas gemaakt. Voor échte kaas moet je dus bij Beemster kaas zijn: heerlijk zo uit het vuistje, op een boterham of bij de borrel.
Probeer meteen deze courgetterolletjes met Beemster geitenkaas
Familie aan kazen
Met Beemster kaas haal je iets goeds in huis. De kaas wordt gemaakt van melk van koeien die meer dan 120 dagen per jaar, 6 uur per dag in de wei lopen. En dat proef je terug in álle kazen. Beemster heeft een hele familie aan kazen en alle kazen die de kleine boerencoöperatie in de Beemsterpolder maakt hebben stuk voor stuk een uitgesproken, unieke smaak en dat heerlijk ‘smedige’ mondgevoel.
Deze smaak komt ook terug in hun 30+ kaas, want wie voor light gaat, wil bovenal een lékker stukje kaas. De Jong Belegen 30+ kaas van Beemster heeft ruim 2 maanden natuurlijk gerijpt. En daar dankt deze kaas zijn lichte bite aan. Hij is 40% minder vet en heeft toch die frisse smaak van Jong Belegen.
Minder zout, zelfde smaak
Niet voor niets is deze kaassoort opgenomen in de Schijf van Vijf. Want volgens het Voedingscentrum past 30+ kaas met niet te veel zout in een gezond voedingspatroon. Kaas levert samen met de melk en melkproducten gemiddeld ongeveer 60% van de dagelijkse inname van calcium. En 40% van die van vitamine B12.
Broodje gezond 2.0
gevuld brood
In Samenwerking met Beemster Kaas.