Inspiratie! Deze 3 perentaarten wil je deze herfst nog maken

In het Duitse dorpje Ribbeck is de peer een ware legende. En ja, dat lees je goed. In Ribbeck vind je peren in alle soorten en maten; niet zo gek dat de fruitsoort in zo’n beetje álle gerechten verwerkt wordt.

Wat dacht je bijvoorbeeld van perensalami of tomaten-perenketchup? Klinkt bijzonder, maar ze zijn echt het proberen waard. Dé specialiteit in Ribbeck is toch wel de perentaart, waar meer dan 200 verschillende geheime recepten voor bestaan. Wij houden onze recepten niet geheim en geven je ónze drie lekkerste recepten voor perentaart.

meer over Brandenburg
– Brandenburg staat ook bekend om de ‘Königsberger Klopse’: een heerlijke specialiteit met gehaktballetjes in de hoofdrol.
– In Brandenburg vind je ook de Kochende Gärten vól met groenten die je zelf kunt oogsten en ze organiseren er kookcursussen.

Nog meer Duits zoet: 5x typisch Duitse ‘konditorei’.

ricotta-perentorta
Deze kruidige ricotta-perentorta is licht én glutenvrij. De peren zorgen voor het zoet, de citroen en kaneel geven pit. Een perfecte combinatie die ervoor zorgt dat je zéker nog een stukje neemt.
ricotta perentaart_insta - delicious

perentaart met kaas en notenhoning
Peren doen het ook uitermate goed in hartige taarten, en de warme smaak van peer gaat goed samen met pittige van kaas. Sterker nog: peer en blauwe kaas zijn beste vrienden.
perentaart kaas_insta - delicious

amandelcake met gepocheerde peren en karamel
Sappig is de peer zeker. En zelfs als je niet zo van zoet houdt, word je helemaal happy van deze amandelcake met gepocheerde peren.
amandelcake peer_insta - delicious

Meer over culinair Duitsland vind je hier!

Bekijk de video hieronder om meer te weten te komen over het fruit dat het dorpje Ribbeck zo beroemd maakte.

TEKST ROBIN MAASWINKEL

stoofperen-delicious