om deze redenen wil je nú meedoen aan Fairtrade Week

Advertorial i.s.m. Fairtrade

Fairtrade kopen is altijd belangrijk, maar tijdens de Fairtrade Week worden de eerlijke producten en haar makers nog eens extra in de spotlight gezet.

Van 28 oktober tot 5 november is het Fairtrade Week. Een week om extra te laten zien hoe belangrijk boeren en werknemers in Azië, Afrika en Latijns-Amerika zijn als het gaat om ons eten en katoen. Bij Fairtrade draait alles om eerlijkheid, niet alleen voor jou maar ook voor de boeren en onze planeet.

Wat doet Fairtrade?

Fairtrade werkt hard om het leven van miljoenen boeren en werknemers beter te maken en tegelijkertijd het milieu te beschermen. Dit doen ze onder meer door ervoor te zorgen dat de mensen die de producten maken een eerlijke prijs krijgen voor hun werk.

Tijdens de Fairtrade Week werken supermarkten, merken en bedrijven samen om Fairtrade producten extra onder de aandacht te brengen. Veel merken geven korting op deze producten en vrijwilligers organiseren Fairtrade activiteiten door het hele land. Maak je geen zorgen, de korting gaat nooit ten koste van wat er aan de boerenorganisaties wordt betaald! Sommige gemeenten houden zelfs een speciale Fairtrade Week Wereldmaaltijd voor hun inwoners.

Fairtrade Week in het teken van het klimaat

Deze week staat dit keer in het teken van het klimaat. Wereldwijd staan boeren voor enorme uitdagingen door de opwarming van de aarde. Dit leidt tot lagere oogsten en snelle verspreiding van ziekten bij gewassen.

Een eerlijke prijs is nodig om te kunnen voorzien in basisbehoeften zoals eten, kleding, school en huisvesting. Maar bovendien om te kunnen investeren in duurzame landbouwmethoden waardoor ze geen schadelijke bestrijdingsmiddelen meer hoeven te gebruiken en aandacht kunnen besteden aan het behoud van bossen.

Dus als boeren een eerlijke prijs krijgen, zijn zij beter in staat om de aarde gezond te helpen houden en kunnen ze er bovendien voor zorgen dat zij ook in de toekomst nog kunnen produceren.

Wil je meewerken aan een eerlijke wereld met gelijke kansen voor iedereen? Kies dan een van de 12.000 Fairtrade producten met het groen-blauwe keurmerk en maak een positieve impact.

Lees meer!

DonRamon koffieboer klein_preview_scale_50_ppi_180_quality_100