Dit wist je nog niet over onze Zuiderburen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Onze zuiderburen hebben de liefde voor lekker eten in hun bloed. Ze zijn trots op hun friet, bier en chocolade, maar er is nog zoveel meer! Dit wist jij nog niet over onze Zuiderburen…

Van café tot sterrenrestaurant

Niet gek dat echte foodies Vlaanderen weten te vinden. Met bijna honderd restaurants met één of meer Michelinsterren kun je in Vlaanderen op het hoogste culinaire niveau genieten (wat dacht je van een 20-gangen diner bij Chambre Séparée?). Vlaanderen is daarmee de enige regio ter wereld met zo’n dichtheid aan toprestaurants. Maar lekker eten doe je ook zeker in de vele bistro’s, cafés en no-nonsense restaurants die Vlaanderen telt.

Vlaamse friet

Als Vlamingen érgens trots op zijn is het hun knapperige, goudgele friet! Wist je dat zestig procent van de Vlamingen minimaal één keer per week friet eet? Het maken van goede friet maken is een echte kunst, waarvoor je de tijd moet nemen. En het begint allemaal bij de juiste aardappel. Voor de beste friet neem je iets bloemige aardappels zoals het bintje. Die heeft de juiste verhouding zetmeel en vocht  om goede friet van te bakken; met een knapperig korstje van buiten en zachte, luchtige aardappel vanbinnen. Zelf friet maken? Dit zijn onze beste tips!

Gentse Waterzooi

Waterzooi, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is het eigenlijk en waarom heet het zo? Waterzooi is een romige soep gemaakt met groenten, stukjes aardappel en vis of kip. Oorspronkelijk werd waterzooi gemaakt door vissers in de kustgebieden van België. Zij maakten een potje van groenten, aardappel en overgebleven vis die ze samen kookten tot een complete maaltijdsoep. De naam is afgeleid van zode (zieden) ofwel laten koken.

Roze chocolade

In België zijn een aantal van de beste chocolatiers ter wereld gevestigd. De geschiedenis van chocolade in België gaat honderden jaren terug. Naast, witte, melk en pure chocolade is er tegenwoordig ook roze chocolade – of eigenlijk moeten we Ruby chocolade zeggen. De bijzondere Rube chocolade is ontwikkeld door de Belgische chocoladeproducent Barry Callebaut. De kleur doet vermoeden dat er allerlei kleur- of geurstoffen aan wordt toegevoegd, maar niets is minder waar. Tijdens de bewerking van de Ruby cacaoboon komt er een poeder vrij dat als kleurstof wordt gebruikt. De roze chocolade heeft een licht zoete smaak met een fris zuurtje.

In samenwerking met Toerisme Vlaanderen

Vlaanderen - delicious