7x leuke kiwi weetjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eet in deze periode wat gezonder, zodat je energielevel en immuunsysteem een boost krijgen. Dat hoeft natuurlijk niet ten koste te gaan van smaak, want wie regelmatig kiwi’s op het menu zet, kiest zo vanzelf al voor lekker én gezond. Wij geven je 7 leuke kiwi weetjes:

Wist je dat..

1 Kiwi’s bomvol vezels, mineralen en antioxidanten zitten en dus een prima aanvulling op je dagelijkse voeding zijn

2 Ze meer vitamine C bevatten dan veel andere fruitsoorten

3 Ze groeien in boomgaarden

4 Kiwi’s het hele jaar voorradig zijn en daarom juist ‘s winters een goede vitaminebron zijn

5 Kiwi’s ideaal zijn om je dag lekker en gezond te starten

6 Je kunt de schil van de kiwi gewoon opeten voor extra vezels

7 Je kunt de kiwi prima invriezen om daarna te gebruiken als ijs of in een smoothie

Zet kiwi op het menu

Kiwi’s kies je niet alleen voor de frisse, fruitige smaak, maar ook omdat ze boordevol gezonde voedingsstoffen zitten. Na een paar weken met kiwi bij je ontbijt, als tussendoortje of in je desserts voel je al meer energie. Daarom is kiwi ideaal als je dit jaar gezond(er) willen starten!

Las een vast rustmoment per dag in en gun jezelf zo’n makkelijke vitamineboost. Want zo eenvoudig kan het zijn, een paar kiwi’s die je samen weg eet als de kinderen uit school komen of als vast onderdeel van de fruitschaal bij het ontbijt. Of stop eens wat kiwi’s in een fruitshake of in de yoghurt als extraatje voor na het sporten, studeren of ander moment waarop je even opnieuw wilt opladen.

Kiwi’s geven ook een heerlijke frisse touch aan salades of zijn een lekkere topping op je sandwich met bijvoorbeeld ricotta. Of wat dacht je van kiwi jam?

In Samenwerking met Zespri

kiwi_zespri - delicious