3x verrassende cocktails waar je het nieuwe jaar mee in wil luiden

Zonder goede cocktail, natuurlijk geen geslaagde oudejaarsavond. Perfect als aperitief van een (bring your own) diner of lekker aan het einde van de avond om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. Cocktailvirtuoos Lennart Deddens bedacht deze drie verrassende cocktails en geeft er meteen een aantal slimme tips & tricks bij. Happy new year! 

Cocktail tips & tricks

1. Gebruik een goede mixer
En dat is één die de spirit ondersteunt en niet verbloemd. Dat vraagt om mixers van goede kwaliteit. Met de mixers van Fever-Tree zit dat gelukkig wel goed.

2. Ga voor een subtiele garnering
Een beetje citruszest, kruiden en specerijen zoals jeneverbes, kaneelstok, peperkorrels of een takje verse kruiden ondersteunen de smaak van de gin. Maar… overdaad schaadt. Gebruik dus nooit te veel !

3. Kies het juiste glas
Ingrediënten krijgen in het juiste glas de ruimte die ze verdienen. Ook de geur komt samen met de smaak wanneer je een slok neemt uit het juiste glas. En… het ziet er ook nog eens mooier uit! 

4. Gebruik ijs, veel ijs!
Het glas moet volledig gevuld zijn, dan blijft de drank ijs- en ijskoud. Het ijs smelt niet waardoor de cocktail niet verwatert en daardoor in balans blijft.

Old ginger cocktail

oldginger-fevertree-delicious

Een frisse cocktail met een fijne gember-kick.

Nodig:
105 ml Fever-Tree Spiced Orange Ginger Ale
35 ml gelagerde jenever
1 schijfje limoen
sinaasappelzest
longdrinkglas
voldoende ijs

Zo maak je ‘m:
Vul een longdrinkglas (highball) tot de rand met ijs en voeg de gelagerde jenever hieraan toe en vervolgens de Fever-Tree Spiced Orange Ginger Ale. Roer voorzichtig en garneer de cocktail met een schijfje limoen en de sinaasappelzest.

Italian connection

italianconnection-fevertree-delicious

Een frisse cocktail met een heerlijk kruidige afdronk.

Nodig:
20 ml Fever-Tree Indian Tonic
35 ml rode vermouth
sinaasappelzest
salieblad
longdrinkglas
voldoende ijs

Zo maak je ‘m:
Vul een longdrinkglas (highball) tot de rand met ijs en voeg de rode vermouth toe en vervolgens de Fever-Tree Indian Tonic. Roer voorzichtig en garneer de cocktail met sinaasappelzest en een blaadje salie.

Groovy Grove

alcoholvrij-fevertree-delicious

Een lekkere alcoholvrije cocktail vol warme najaarssmaken.

Nodig: 
120 ml Fever-Tree Mediterranean Tonic
35 ml Seedlip Grove 42
20 ml bloedsinaasappelsap
sinaasappelzest
longdrinkglas
voldoende ijs

Zo maak je ‘m:
Vul een longdrinkglas (highball) tot de rand met ijs en voeg de Seedlip Grove 42 toe en vervolgens het bloedsinaasappelsap. Schenk de Fever-Tree Mediterranean Tonic in het glas. Roer voorzichtig en garneer de cocktail met de sinaasappelzest.

RECEPTEN & BEELD FEVER-TREE 

oldginger-fevertree-delicious