Ben je een luie kok met smaak? Dan kies je een traiteur en cateraar die het eten maakt dat je zelf ook graag kookt. Als wij geen zin hebben in koken voor veel mensen, laten we Westerkaatje uit Rotterdam graag het werk doen!
‘Wij kleden onze buffetten altijd prachtig aan, met grote aardewerken schalen en mooie bloemen’, vertelt Marlies Mersch van Westerkaatje Kralingen.
‘In de opbouw van een buffet gaan we meestal uit van twee salades, één keer vis of vlees, lekkere dips, en iets als polenta of onze dillekoekjes. In totaal zes tot acht gerechten plus een dessert (bijv. een frangipane met rabarber of meringue met karamel en frambozen).
We koken creatief mediterraan en doen dat eigenlijk al vanaf het begin in 1994 (!). Denk aan risotto met pistache en geitenkaas, of salade van gele biet met nectarine. Ook maken we onze eigen schiacciata, platbrood, met rozemarijn en zeezout. Soms gevuld met korianderpesto. Voor veel mensen kun je geen á la minute gerechten maken, maar er zijn gelukkig veel andere mogelijkheden.
We koken zo’n 70% a 80% groente. Zoals fregola met tuinerwten, tuinbonen, radijs, verse kruiden en spicy ricotta, of quiche met gele biet, paprika en feta.’
Westerkaatje Kralingen, Oudedijk 182a, Westerkaatje Noord, Benthuizerstraat 60d, Rotterdam, 010 466 52 43 (catering) westerkaatje.nl.