Booming Berlijn echoot overal door, ook in de supermarkt. Redacteur Bas beleefde Kochhaus. Volgens hem de supermarkt van de toekomst.
’Je gaat niet naar Kochhaus voor het brede assortiment of voor de pondpakken koffie die in de aanbieding zijn. Nee, bij Kochhaus koop je ingrediënten voor het avondeten. Niet meer en niet minder.’
’Door de winkel heen staan zo’n twintig tafels met de ingrediënten voor twintig gerechten. Je lees de recepten vanaf de borden die boven de tafels staan. Je ziet precies wat je kunt gaan eten, hoe je het maakt en hoe lang je daarmee bezig zult zijn. En, wat helemaal ideaal is, je koopt de precieze hoeveelheid ingrediënten. Dus geen hele netten rode ui terwijl je maar één nodig hebt. Geen pot currypasta terwijl het recept maar om twee eetlepels vraagt. Zo ben je goedkoper uit en hoef je thuis niets of heel weinig weg te gooien. No waste.’
’Je kiest welk recept je wilt maken. Op elk bord staat de kostprijs per persoon. Dat verschilt van € 2,40 voor een eenvoudig pastagerecht tot € 9,60 voor een tajine met lamsvlees. Je pikt vervolgens de afgemeten hoeveelheden van de tafel en grist een receptkaart mee.’

FOTOBRONNEN: KOCHHAUS, BAS ROBBEN EN CHE-SHENG WU


