shoppen in parijs

Deze maand is onze culinair redacteur Merijn Tol met de gids. in Parijs. Ze shopt er alvast voor de feestdagen. Geen knapperige flûtes, warme croissants en verse jus. Nee, deze keer gaat ze ons voor naar nog onontdekte culi-parels. Wat zijn ze bijzonder, en wat zijn het er véél! Daarom zetten we op deliciousmagazine.nl het shopfeestje in de stad van de liefde voort. Inclusief een wereldberoemd macaron-adres, want van macarons krijgen we nóóit genoeg.

Zalm en nog eens zalm
Dat is dus duidelijk, hier ga je naar toe als je van zalm houdt. Zalm uit Ierland, Schotland, Noorwegen en biologisch. Ook een grote collectie specerijen van Terre Exotique, fleur de sel met citroenzest en natuurlijk bij de zalm, een grote collectie wodka’s uit de hele wereld. Autour du Saumon is een soort keten met 4 lokaties:
60 Rue François Miron, 4e
56 Rue des Martyrs, 9e
116 Rue de la Convention, 15e
3 Avenue de Villiers, 17e
Nog meer zalm en ook bio bij: Un Saumon à Paris, 107 Rue Monge, 5e, tel. +33 1 43 36 78 25

De Franse streek
Le Comptoir du Terroir is een sjieke winkel vol smaak uit de Franse regio’s voor een hele fatsoenlijke prijs. Patés, ciders, confit de canard, confitures, fleur de sel en ga zo maar door.
Le Comptoir du Terroir, 5 Rue Etienne Marcel, 1e, tel. +33 1 42 33 99 24

Prefab-toetjes met gezouten karamels
Bij Ets Lion haal je allerlei soorten lekkernijen, maar vooral hun ‘prefab’-toetjes! ‘Riz au lait’ met gezouten karamels, alleen nog melk bij de rijst en je smelt de caramels er zo doorheen. Of riz au lait met the a la canelle (thee met kaneel) en pomme tatin (appel tatin). Verder die prachtige Banyuls-azijn van La Guinelle en specerijenpoeders van topchef Olivier Rollinger.
Ets Lion, 7 Rue des Abesses, 18e, tel. + 33 1 46 06 64 71

Nog meer specerijen
Bruno verkoopt 150 specerijen en prachtige rijstsoorten, zoals rode rijst met jasmijn of rozen, of zwarte rijst en carnarolirijst.
L’Epicerie de Bruno, 30 Rue Tiquetonne, 2e, tel. +33 1 53 40 87 33,
www.lepiceriedebruno.com

Mooi en lekker
Winkeltje vol heerlijkheden heerlijk gepresenteerd, van chocolade met roze peperbessen en de Brusselse Zaäbar chocolade, boudin noir, charchuterie uit Baskenland, tot nougat met honing, azijn van La Guinelle, olie en chutneys.
Beau et Bon, 81 Rue Lecourbe, 15e, tel. +33 1 43 06 06 53

Bio-vlees en gevogelte
Bij Boucherie Bajon kun je terecht voor alle gevogelte. Rund uit de Salers, lam uit de Lozere en alles bio. Ook natuurlijk voor charcuterie, patés en foie gras uit de Landes. Alles kan vacuüm verpakt mee, dus de reis naar huis overleeft het zeker.
Boucherie-triperie J-P. Bajon, 29 Rue de L’Abbé Grégoire, tel. +33 1 42 22 58 41

Zoete broodjes
Pain de Sucre is een hippe patisserie waar met veel passie heerlijke taartjes en brood gebakken worden, modern en vernieuwend. Ga met kerst vooral voor de traditionele buches in hun moderne versie, zoals de Miss Marple met kastanje, kweepeer en rozijnen met rum.
Pain de Sucre, 14 Rue Rambuteau, 3e, tel. + 33 1 45 74 68 92

Nog meer Bretagne
Bij delicafé Breizh proef je Bretagne op je bord, maar dan wel in een moderne crêpe experience en je koopt er heerlijke regionaal Bretonse producten. Zoals de weergaloze cider van Eric Bordelet.
Breizh Café, 109 Rue Vielle du Temple, tel. +33 1 42 72 13 77, www.breizhcafe.com

Geen introductie nodig
Fauchon is één van de bekendste en meest luxueuze delicatessenwinkels van Parijs, boordevol heerlijks voor een volle portemonnee.
Fauchon, 24-26 Place de la Madeleine, tel. +33 1 70 39 38 00, www.fauchon.com

De klassieke macarons
Die vind je natuurlijk bij het wereldberoemde Ladurée, op maar liefst 4 lokaties: www.laduree.fr