rio de bio!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bij Rio de Bio lijkt het wel een Brits organic walhalla. De aloude klassieke natuurvoedings-merken maken langzaam plaats voor nieuwe, hippe merken waarbij het om lekker, mooi en bewust draait.

Groot-Brittannië heeft in al die hippe merken een grote voortrekkersrol: daar is natuur-voeding al eeuwen hip. Geweldig dat mooie merken uit de UK hier ook in opmars zijn; Rio de Bio in Utrecht staat er vol mee!

We zien er ook enorme potten leccino en nocellara-olijven (heerlijke, kleine olijvenrassen uit Italië), creamed horseradish (mierikswortel), peer-walnootchutney en organic chilipaste. Naast een grote selectie Hottie sambal (heerlijke, creatieve, Nederlandse sambal van aardappel, paprika, tomaat enz.) ook fantastische olie. Walnoot-, paranoten-, pompoenpit- en hazelnootolie en olijfolie van verschillende olijven, uit Italië tot Palestina. Tonijn uit blik is natuurlijk albacore witte tonijn, met olijfolie en citroen. De zalige limonades van Belvoir en Rocks (gember, blauwe bes, citroen, vlierbloesem) vullen een groot schap. Maar ook zien we kastanjemeel en amandelmelk. Bijzondere, honingachtige manuka-rozijnen uit Samarkand, Oezbekistan. Brood van Zonnemaire en van Menno. Zalige Engelse shortbread-koekjes van Island Bakery en Siciliaanse biscuits met citroenolie van Roots & Wings. Mmm, heerlijk met een kopje witte thee van het prachtige en zuivere theemerk Clipper. Druivensap als ware het wijn, van Markus Boor. De groente komt in
de zomer van moestuin Maarschalkerweerd in de buurt. Als wij er zijn (maart) is er bergamot-citrusfruit! Dit is gewoon een echte deli. Met personeel dat net zo van de winkel geniet als wij!

Rio de Bio | Adelaarstraat 48, Utrecht | 030 272 33 23 | riodebio.nl

TEKST MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR

 

Rio de Bio