4x restaurants en andere adressen in Breda die op je lijst moeten

Weekendje Breda? Merijn selecteerde de adressen waar je gegeten, geproefd, geshopt en genoten moet hebben. Tussen chic en clean maar ook heerlijk comfortfood, alles komt voorbij.

Foto: Souk, Breda

Souk

Van tajine tot arganolie; Souk Breda is de inspirerende deli van Soulimane en Yassine die hun Marokkaanse keuken op eigentijdse manier laten zien. Je kunt bij Souk terecht voor de leukste & beste tajines en bijbehorende populaire tajine-workshops, mooi Marokkaans servies en ook voor arganolie, dips en tapenades uit eigen keuken. Plus een flink assortiment specerijen. souktajine.nl

Foto: Shamna sweets, Breda

Shamna sweets

Wie zich verdiept in het zoet uit het Midden-Oosten weet dat het meer dan zoet is. Er is echte baklava, in talloze soorten en vormen met de beste pistache, amandel of walnoot. Bij Shamna Sweets, de patisseriewinkel van de jonge Palestijnse Syriër Mohammed Ahmed in Breda kun je op authentieke zoete rondreis in het Midden-Oosten.

Proef hun specialiteit van huisgemaakte knefe of künefe. Van engelenhaardeeg met ertussen smeltende zoete kaas of room, op smaak gebracht met attar, suikersiroop met oranjebloesem en rozenwater. syriansweets.nl en shamnasweets-breda.nl

Foto: Bühne, Breda

Bühne

Bühne: een nieuwe creatieve broedplaats in Breda met restaurant en werkplekken voor iedereen met een sociale missie. Je eet de curry’s van de Bredase favoriet De Kurriebaas, met tofoe, kip, rund of gamba, geïnspireerd op Thaise en Indiase curry’s. Maar ook rendang, bao buns, falafel in flatbread en Indiase naanbroodjes met Midden-Oosterse dips staan op het kleurrijke menu. Voor info over de programmering van Bühne zie Instagram. buhne-breda.nl

Foto: Blossem, Breda

Blossem

In het mooie ketelhuis van de oude Nibb-it fabriek in Breda vind je sinds kort Restaurant Blossem. Chef Lars Drost kookt moderne seizoensgerechten van producten uit de omgeving. Zoals tartaar van Holstein, Hollandse kimchi, spinazie en sjalot. Of hoender met courgette, lavaspolenta en daslook bijvoorbeeld, of tarbot met morilles, algenmousseline en zilte groente. De nadruk ligt ook hier op groenten en dat zien we graag. restaurantblossem.nl

Nog een extra tip van Jonneke de Zeeuw:

K.O.I Kanpai

Breda heeft een primeur: de eerste Japanse deli van Noord-Brabant! Eigenaar Sammi tovert hier delicate gerechtjes op tafel als harusame (glasnoedelsalade), tamagoyaki (smeuïge omeletrolletjes) en krokante karaage (gefrituurde kip). Maak vooral een rondje door de winkel en neem de huisgemaakte tiramisu met matcha mee.

Lees ook: 8x zoete repen om uit te delen aan een grote groep