hier haal je de beste Italiaanse pizza’s af in Den Bosch

Trek het rood geblokt kleedje uit de kast, ontkurk de vino, en tover je eetkamer om tot Italiaanse pizzeria. Want, Pizza Picotta in Den Bosch is uitsluitend geopend voor afhaal. Even bellen dus, of spring op de fiets voor zo’n dampende margherita.

De beste afhaalpizza in Den Bosch eet je – volgens culi-expert Merijn – bij Pizza Picotta, waar misschien überhaupt de lekkerste pizza van de stad wordt gebakken. De margherita – altijd de beste graadmeter – krijgt San Marzano-tomaten, dé tomaat die op een pizza hoort, basilicum en fior di latte in plaats van mozzarella. Dat is een zachtere, mildere variant van koemelk.

Voor de liefhebber van pizza bianca is er goed nieuws, want alle pizza’s kun je ook zónder tomatensaus bestellen. Dat lijkt ons vooral een goed idee als je de Toscane bestelt, waarvan de bodem is bedekt met gorgonzola, courgette, romige fior di latte en een geurig mengsel van basilicum en pikante rucola.

Favoriet is ook de rijke romagnola met weer de San Marzano-tomaten, fior di latte, mortadella, pistachepesto, pistachepoeder (!) en burrata. Ook aan dolci is gedacht, want zonder portie tiramisu is de pizza-maaltijd niet compleet. Nu alleen nog een tafel om aan te zitten, want Pizza Picotta is uitsluitend geopend voor afhaal.

Let op: op maandag en dinsdag is Pizza Picotta gesloten.

Pizza Picotta
Vughterstraat 101 A, 5211 GA s-Hertogenbosch
Netherlands
06-12967963

Zin om zelf met je handen in het deeg te staan? 23x verrukkelijke pizza’s

Benieuwd waar je in Rotterdam moet zijn voor een Napolitaanse stijl pizza, of waar je goddelijke agnolotti eet in Den Haag? Bestel dan nu de nieuwe delicious. waarin Merijn de lekkerste Italiaanse hotspots deelt van Nederland.

pizza picotta
INSTAGRAM PIZZA PICOTTA