allez, alleen single origing graag

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ook in Antwerpen zijn té gekke single origin koffie-spots, zoals Normo! Culi-redacteur Merijn belde met Antwerpen en vroeg Normo naar hun verhaal.

Wie?
Wij zijn Normo, koffiebranders met passie voor het hele verhaal dat koffie te vertellen heeft, van de boer tot de koffie in je kop.

Welke bonen?
Wij volgen de seizoen die ook in de productie van koffie terug te vinden zijn. Vandaar dat ons wisselende aanbod; omdat we steeds de meest verse koffiebonen proberen aan te kopen. We hebben koffie uit landen van over heel de wereld in huis. Nu komt bijvoorbeeld de nieuwe oogst uit Kenia binnen waar wij alvast wild enthousiast over zijn!

Wie roostert jullie bonen en hoe?
Wij branden in onze eigen branderij en doen dat lichter dan de meer traditionele branders. Dit omdat we de boeren alle eer willen geven en hun koffie zo ’naakt’ mogelijk willen presenteren aan onze klanten.

Welke zetmethodes gebruiken jullie?
Wij zetten onze koffie met een espressomachine voor de dranken die gebaseerd zijn op espresso en of waar ook melk in wordt verwerkt, zoals cappuccino. Hiervoor gebruiken we bonen die voor espresso gebrand zijn. Als mensen koffie met een groter volume willen, dan worden onze koffies op een filter opgegoten, hiervoor gebruiken we het V60 systeem van Hario. Daarvoor nemen we bonen die voor filter gebrand zijn.

Welke boon is favoriet?
Wij houden enorm van Kenia, momenteel hebben we een Kenia uit de centrale provincie, van de Rumukia sociëteit, deze koffie groeit op de flanken van Mount Kenya. Deze koffie heeft alles wat een goede koffie nodig heeft; super boterige body en een ongelooflijke aciditeit met toetsen van limoen en zwarte bessen!

Welke koffie loopt het hardst?
Wij verkopen veel koffie op filter, zwart maar ook veel cappuccino’s, de lieveling van velen.

Normo Coffee | Minderbroedersrui 30, Antwerpen | normocoffee.be

 

Normo Coffee Antwerpen