de lekkerste kaasfondue – 3 restaurants in Amsterdam en Rotterdam

de lekkerste kaasfondue – 3 restaurants in Amsterdam en Rotterdam
Unsplash

Deze wintermaand gaan we in het nieuwe nummer het land door voor klassiekers als kaasfondue, boeuf bourguignon, tarbot, wild én bijpassende wijn. De plekken waar we het liefst onze prikker in de kaas dopen, delen we alvast met je.

Benieuwd naar de wijnbars en wildresto’s waar we deze maand graag vertoeven, sla dan nu de nieuwe delicious. open. Bestel hem hier!

1. Café ’t Blaauwhooft

Bij het altijd knusse Café ’t Blaauwhooft op het sfeervolle Bickerseiland in Amsterdam. Geroemd en geliefd. Ondanks dat het café onlangs van eigenaar wisselde, staat er nog steeds sublieme fondue op de kaart, geserveerd met stokbrood en crudité. Ook op het menu: moules frites, biefstuk met jus, kimchi-burgers én bloemkool-tempura met chilisaus. blaauwhooft.nl

2. Bistrot des Alpes

Bistrot des Alpes: veel dichter bij de Alpen kom je niet in Amsterdam. Want eigenaren Dieuwertje Gordijn en Thibault Casasole (uit de Savoie), runden in de jaren ervoor ook een bistro in de Haute-Savoie.

Je kiest voor de Savoyarde of Montagnarde, beide van comté, beaufort en abondance kazen, geserveerd met salade en brood, eventueel vergezeld van charcuterie. Sneeuwzeker voor het betere Franse wintersportgevoel is er ook nog tartiflette, gratin de crozets (pasta van boekweit met room, ui en kaas) en de beroemde raclette. bistrotdesalpesamsterdam.nl

3. Brasserie Edelweiss

Onder de rook van Rotterdam ligt Brasserie Edelweiss, waar je instant wordt meegenomen naar Oostenrijk. Compleet met wienerschnitzel, spätzle en kaasfondue. Fondue Edelweiss krijgt pit door de rode chili met bergkaas en gatenkaas. Ook is er een Franse (met comté, emmentaler en beaufort) en een Zwitserse variant (emmentaler, gruyère en appenzeller). Niet te missen hun enige echte apfelstrudel met dat flinterdunne deeg! brasserie-edelweiss.nl

Zoek je een adres in Utrecht, Haarlem of Gouda, bekijk dan ook deze lijst met favorieten voor een lekkere fondue.