Gek op kaasfondue? Hier eet je de allerlekkerste

Kaasfondue is terug van eigenlijk nooit weggeweest. Heerlijk dippen in zo’n retro-oranje pan is pure nostalgie en altijd gezellig. Dat kan natuurlijk thuis met de kaarsjes aan, maar ook buiten de deur. Dan sta je na afloop ook niet die ‘leuke’ pan uit te krabben. Daarom: 5x onze favoriete adresjes voor kaasfondue. Dippen maar!

Toch liever thuis aan de fondue? Maak dan een van deze vier kaasfonduerecepten.

In ’t Goede Uur, Haarlem

Dit superknusse restaurant in de Vijfhoek is een begrip in Haarlem. Het kleine restaurant is een van de oudste in de stad, waar Haarlemmers (ofwel muggen) al ruim veertig jaar terecht kunnen voor de lekkerste kaasfondue. Onze favoriet? Fondue Forrestière: een echte herfsttopper vol bospaddenstoelen. En als je toch liever thuis in de kaas dipt, kan je ook kaasfondue afhalen!

In ’t Goede Uur
Korte Houtstraat 1, Haarlem

Haagse Bluf, Rotterdam

Een gezellig bruin café, in het hartje van Rotterdam, met uitzicht op het water. Wat wil je nog meer? Tien soorten kaasfondue!! Dat hebben ze allemaal bij eet-en biercafé de Haagse Bluf. Probeer kaasfondue met sambal, Westmalle Dubbel, of met blauwe brie. En toe? Haagse bluf natuurlijk!

Haagse Bluf
Haagseveer 90, Rotterdam

gevulde pompoen kaasfondue - deliciouskaasfondue van emmenthaler en beaufort | delicious

De Bakkerswinkel, Utrecht

Wij zijn er nog steeds niet over uit wat we lekkerder vinden bij de Bakkerswinkel: de kaasfondue of het verse brood dat erbij komt. Ga voor de Hollandse kaasfondue of juist de Zwitserse (met of zonder truffeltapenade!), met blauwe kaas of geitenkaas. En als je niet kan kiezen? Neem dan meer vrienden mee en probeer ze alle vier!

De Bakkerswinkel
Wittevrouwenstraat 2, Utrecht

Café Bern, Amsterdam

In Amsterdam heb je veel goede opties voor kaasfondue, maar we kunnen toch niet om Café Bern heen. The place to be voor klassieke kaasfondue met gruyère en een glaasje (of fles) Zwitserse wijn. Op rolafstand van Amsterdam Centraal is er voor geen enkele cheeselover een excuus om hier niet heen te gaan.

Café Bern
Nieuwmarkt 9, Amsterdam

Koeien en Kaas, Gouda

Dé kaasstad van Nederland mocht natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. En de naam zegt het al; hier draait alles om heerlijke stukken vlees en kaas. Voor een fondue met echte Goudse kaas en een vleeswarenplateau moet je hier zijn. Geen zin in fondue? Probeer dan de kaasproeverij, de kaassoep of de kaasburger. En als je nog geen genoeg hebt van dat prikken en dippen ga je als toetje voor de ijsfondue.

Koeien en Kaas
Achter de Waag 20, Gouda

Fotografie: Eric van Lokven en Ernie Enkelaar.

kaasfondue trio - delicious