24 uur in Zürich: dé bestemming voor een culinaire citytrip

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zürich heeft van alles een overvloedig aanbod, zodat één weekend eigenlijk niet genoeg is om je echt onder te dompelen in de stad. Naast de 50 musea en meer dan 100 kunstgalerijen is er een meer met veel zwemplekken, een veelzijdig cultureel aanbod en zo’n 2000 restaurants die de ene na de andere smaakexplosie veroorzaken. De wijken van Zürich zijn hip, multicultureel, industrieel en historisch, en allemaal interessant om te ontdekken.

Weekendje Zürich op de planning of heb je slechts een dag de tijd? In samenwerking met My Switzerland delen we de leukste hotspots voor 24 uur in Zürich. 

24 uur in Zürich: dit zijn de allerleukste hotspots

09:00 Groots ontbijten bij Grand Café Lochergut

Zonder een goed ontbijt werkt niets: op enkele minuten van Design & Lifestyle Hotel Greulich (aanrader voor design lovers) bevindt zich het Grand Café Lochergut, waar het ontbijt al gevierd wordt alsof het de laatste maaltijd is.

11:00 Koffie & architectuur bij Nüde

Tijd voor een kop koffie bij Café en Bar Nüde. Deze hotspot is leuk voor zowel overdag als in de avonduren en is een plek waar je je ogen uitkijkt. Zeker in de zomer is dit een aanrader, want de waanzinnige betonarchitectuur zie je buiten op z’n best.

Artikel gaat verder onder de foto

Restaurant Nude, Zürich

12:30 Groentelunch bij Neue Taverne

In de Neue Taverne speelt groente de hoofdrol op het bord. Het gaat er niet alleen om de gedachte van minder vlees en vis, maar ook om creatieve smaken bij elkaar. Perfect voor een culinaire, maar niet al te zware lunch.

17:00 Italiaans borrelen bij Campo

Je bent midden in de stadsdrukte en toch heb je het gevoel dat je in een klein dorpje in Italië bent: bij Campo begint de avond met een selectie handgemaakte antipasti en een goede fles wijn. Natuurlijk ga je op de sofa onder de rubberboom zitten of bij goed weer buiten op de Helvatiaplatz.

19:00 Aan de keukentafel dineren bij Mémoire

Zwitserland heeft ontzettend veel te bieden op culinair gebied. Niet alleen qua lokale wijn (INSERT LINK EERDERE ARTIKELEN), ook stikt het er van de ingrediënten van hoge kwaliteit. 

In restaurant Mémoire komt wat regionaal en seizoensgebonden is op tafel in de vorm van een vijf- of zesgangenmenu. Eventueel vergezeld van wijn of non-alcoholische drankjes. En het leukste van alles? Je zit als het ware in de keuken, waar de pannen kletteren, geuren ontstaan en borden liefdevol worden versierd.

Klein minpunt: Mémoire is in de zomermaanden gesloten. Maar niet getreurd: Restaurant Franz, waar ze ook voornamelijk werken met seizoensgebonden en regionale ingrediënten, is een goed alternatief.

22:00 Drankjes bij in Kreis 4

Nog niet klaar na het avondeten? Ga dan naar bar 169 West, om de hoek van Franz. Beiden liggen in de buurt Kreis 4, waar de nacht geen einde heeft en de bars zich als parel aan een ketting rijgen.

Ook leuk: Bar Sacchi, een Italiaanse bar waar je geniet van killer negroni’s. Liever iets nieuws proberen? Ga dan naar Vagabundo met een ruim assortiment aan verschillende drankjes en in de warme zomermaanden een heerlijk terras.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met My Switzerland. Kijk voor meer informatie, reistips en hotspots op de website.

Restaurant Nude, Zürich
Restaurant Nude, Zürich