Hotspots in Portland: 3 favorieten van de redactie

Portland in Oregon wordt wel Amerika’s food city nummer één genoemd. En met recht! Begrippen als Organic, Farm to Table en No Waste staan er hoog in het vaandel. Er zijn meer dan 500 Food Carts verspreid over de stad en ook Fine Dining is er aan de orde van de dag. Hoog tijd om deze bijzondere stad te ontdekken. delicious.’ Harmke ging op pad en verzamelde voor jou de drie tofste adressen. 

Lees ook: 5x verrassend: culinaire citytrips

1. Portland Farmers Market

In Portland begint alles met de verse producten van de Portland Farmers Market. Er zijn vele markten in Portland, maar de Portland Farmer Market op de campus van Portland State University is toch wel de grootste. Het hele jaar staan hier elke zaterdagochtend meer dan honderd marktkramen. Er is live muziek en er zijn kookdemonstraties. Ik zie bietjes in alle kleuren, bergen artisjokken en reusachtige bonen van organic farms uit heel Oregon. Ook aardbeien zijn volop te krijgen. Veel Portlanders komen naar deze markt om verse producten in te slaan én te ontbijten.

Meer info: Portland Farmers Market, 240 N Broadway, Suite 129 Portland, Oregon.

Portland-deliciousmagazine-1

Portland-deliciousmagazine-2

2. Ferment Brewing in Hood River

Hood River is een historisch plaatsje in de staat Oregon in de buurt van Portland. Daar aan de Columbia-rivier vind je Ferment Brewing in een ultramodern fabrieksgebouw. Het is de brouwerij van Jenn Peterson en haar man Dan. Niet alleen brouwen ze hier bier, ook het non-alcoholische kombucha is hier volop te vinden. De flesjes zijn niet aan te slepen! Geen papier maar ‘Beer here’ staat er op de fabriek in Hood River. In de bar annex tasting room van Ferment Brewing spreek ik gastvrouw Jenn Peterson. Ze werkt al twee decennia in de bierbranche. Eerst bij Brooklyn Brewery in New York en sinds 2015 hier. Haar man Dan is de brouwer. Hij is microbioloog en past de wetenschap graag toe op het bier. “Dan is verliefd op wetenschap,” zegt Jenn, “maar het doel is gasten happy te maken. In New York heb ik geleerd dat bier net zo verfijnd is als wijn. Dat willen we bij Ferment ook laten zien.” Zo serveren ze er niet de ‘vette hap’ die je bij bier verwacht, maar ‘slow roasted meat’. Zo tof!

Meer info: Ferment Brewing Company,  403 Portway Ave. Hood River, Oregon.

Portland-deliciousmagazine-4

3. Ponzi Vineyards in Willamette Valley

Zeg je Willamette Valley, dan zeg je pinot noir. Het is vooral deze druif waar de glooiende vallei in Oregon – op een halfuur rijden van Portland – zo bekend om is. Ook andere rassen, zoals chardonnay en pinot gris, blijken hier goed te gedijen. Een State of the Art wijngoed in Willamette Valley is Ponzi, gerund door de zussen Maria en Luisa. En het fijne is: vanuit Portland ben je er zo: Ponzi Vineyards in Willamette (rijmt op Damn it) Valley. Oprichters Dick en Nancy Ponzi begonnen ooit in hun garage in Californië, maar verhuisden al snel naar Oregon. De huidige locatie kwam in beeld in 2006. Inmiddels staan dochters Maria en Luisa aan het roer. Luisa is de wijnmaker, Maria de sales director. Het strakke gebouw met veel ramen werd ontworpen door Maria’s man Brett. De terrassen kijken uit op velden vol pinot noir en andere rassen in het glooiende heuvelland. Fantastisch!

Meer info: Ponzi Vineyards, 19500 SW Mountain Home Road Sherwood, OR 97140

TEKST EN BEELD HARMKE KRAAK HOOFDBEELD ISTOCK

Portland-deliciousmagazine