De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

haute chocolat van het Hanze Huis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voordat we je vertellen over de hemelse chocolade van Mazet moeten we even iets kwijt over het Hanze Huis. Een mooiere winkel met houdbare delicatessen bestaat niet in Nederland. Beide warenwinkels puilen uit met pronkproducten. Stuk voor stuk klassiekers. Denk aan de grote flessen siroop van Masion Guiot, snoepjes van Leone en Kusmi thee uit Rusland.

De verkopers zijn allemaal bevlogen en vertellen graag over de producten. Zo graag zelfs, dat je flyers met productinformatie mee naar huis krijgt. Het Hanze Huis heeft een filiaal in Zwolle én in Groningen. Westerse foodies niet getreurd: er is een webshop! En ook daar staat alle informatie over de fabrikanten van de handelsproducten.

Het Franse (lees: Parijse) merk Mazet is pas begin vorige eeuw begonnen met het verwerken van cacao. Vanaf 1659 was het merk namelijk vooral bedreven in het maken van praslines: amandelen met gekaramelliseerde suiker. Ze zijn nog steeds te koop maar zitten ook verwerkt in de melk praslines reep van Mazet. De repen (ook met sinaasappel/kruidnagel of gezouten karamel) zijn nu in de aanbieding. Kijk op hethanzehuis.nl voor meer informatie.