nr.1 foodmagazine

Bij deze plekken haal je tijdens Keti Koti een gratis portie heri heri

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Donderdag 1 juli is het Keti Koti: de dag dat we de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij vieren. Voor het tweede jaar op rij wordt iedereen uitgenodigd om samen Keti Koti te vieren met een heri heri-maaltijd. Bij deze plekken kun je terecht voor een gratis portie heri heri.

Gratis heri heri tijdens Keti Koti

Voor het tweede jaar zijn Amsterdammers uitgenodigd om samen Keti Koti te komen vieren met een heri heri-maaltijd. KIP Republic, initiatiefnemer van Free heri heri For All, raakte door de Black Lives Matter Movement geïnspireerd en bedacht dat juist nu het nodig is de samenleving te verenigen. De hei heri is een traditioneel gerecht van cassave, banaan, zoete aardappel, ei en zoute vis dat gegeten werd door de slaven van toen en symbool staat voor verbinding met de voorouders en dus met de geschiedenis.

Samen met partners zoals Tony’s Chocolonely, De Meervaart, Patta, Bijlmer Parktheater en RIJKS® worden in Amsterdam vanaf twintig locaties ruim 10.000 gratis maaltijden uitgedeeld om aandacht te besteden aan de belangrijke herdenking van onze geschiedenis en viering van vrijheid. Naast Amsterdam worden ook in steden als Almere, Rotterdam en Tilburg heri heri uitgedeeld, waarmee het totaal aantal op ruim 17.000 komt.  

In Amsterdam kun je onder andere terecht bij de Tony’s Chocolate Bar, restaurant RIJKS, De Meervaart en het Bijlmer Parktheater. In Rotterdam bij onder meer het Maas Podium, Avenue Nine en Stichting Sosurwo. Check alle locaties in Amsterdam en Rotterdam, maar ook Tilburg, Leeuwarden en Almere op de website van KIP Republic.

Naast de gratis heri heri-maaltijden zet KIP Republic zich samen de meewerkende organisaties in om van 1 juli een nationale herdenkingsdag te maken.