draai je eigen pindakaas

Een leuke kleine keten is GooodyFooods/Natuurwinkel, natuurdeli-nieuwe-stijl met vestigingen in Almere, Apeldoorn, Zwolle en Zaandam. GooodyFooods houdt van eten dat niet verpakt is: de vers-gebrande noten, zuidvruchten, muesli en koffiebonen (8 soorten!) ‘tap’ je zelf, evenals biologische balsamicoazijn en olijfolie. Ter plekke draai je zelfs je eigen pindakaas van geroosterde pinda’s

Ook bij Goodyfooods veel soorten olie: kokosnootolie, walnootolie, pompoen-pitolie, citroenolijfolie. En verse mayonaises (citroen, chili) en dressings van de leuke Nederlandse Biobandits. Heerlijk vers, maar aan de zoete kant. De kaas is bijna allemaal van Nederlandse bodem: veel soorten van landgoed Mariënwaerdt, ook hier weer de heerlijke Remeker en geweldige gruyère-achtige Brandroodkaas van melk van de Brandrode koeien van Michiel Cassuto uit Ede. We zien geitenkaas die we op de Utrechtse boerenmarkt ontdekten: rauwmelkse kaas van de Stroese geiten, met een subtiele smaak, van jong tot oud. Genoeg om een interessant Hollands kaasplankje mee samen te stellen.

Planken staan vol met allerlei soorten melk-zonder-melk: van quinoa- tot farro- en hazelnootmelk. Niet alleen interessant als vervanging van melk, maar gewoon zó lekker! Verder een grote selectie van De Vegetarische Slager, die er wonderwel in is geslaagd een assortiment vleesloos vlees te maken, van kipspiesjes tot rauw gehakt. Typisch natuur-voeding nieuwe stijl: lekker, smakelijk én natuurlijk! De droge worstjes en al het vlees is van Puur biologisch, de kippen zijn bio-polderhoenen en de verse eieren komen van Wim Vredevoogd uit Drempt. Ook hier weer een serieuze afdeling Japans, met wel zes soorten misopasta!

Drink in het winkelcafé een lekker sapje uit de slowjuicer of een Japanse matcha-thee latte. Alles pept je op en is heerlijk. Naast de vestiging in Zwolle vind je De Stadsbakker. Ga daar ook zeker naar binnen!

GooodyFooods / Natuurwinkel | vestigingen in Apeldoorn, Almere, Zwolle en Zaandam | gooodyfooods.nl

 

TEKST MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR

 

Goodyfoods Apeldoorn