Gooisch genieten – extra

Met de vrije dagen in het vooruitzicht bezorgt de gids. over ’t Gooi in de mei delicious. je zeker lentekriebels. Trek erop uit en neem partner, vrienden en familie mee, want ’t Gooi  is genieten met een grote G.
Culinair redacteur Merijn Tol ging je voor en reed met fotograaf Ernie Enkelaar in het kielzog over brede lanen en langs luxe BN-villa’s en vindt handgeraapte eitjes, walgelijk lekkere croissants en fijnproeversvlees. Geen genoeg krijgt ze van de amandelbiscotti van Koek & Chocolade in Laren: ‘Was echt heel leuk daar – ongelofelijk!!!’. Merijn gaf de webredactie nog meer adressen waarvoor in het blad helaas geen plek meer was.

Gooische tapasvrouw

Dé Gooische tapasvrouw Amalia Perez uit Madrid resideert in Bussum samen met partner Leon Hermkens. Maar Amalia kon haar Spaanse lekkernijen niet missen. En dus verkoopt ze zelf een flinke collectie Spaanse lekkernijen zoals kazen en worsten (chorizo, lomo, pata negra, salchichon Ibérico) en meeneemgerechten, waarvoor Amalia haar familierecepten gebruikt. Je vindt er in de vriezer ook de geweldige ‘pimientos del padron’, ‘unos pican y otros no’  groene pepertjes die je gefrituurd als tapa eet; soms is eentje heet!
El Capricho, Kapelstraat 14e, Bussum, tel. 035 691 01 81

Award-kazen
Bij Kees Kromhout koop je geweldige kazen zoals de Italiaanse la Tur, half geit, half koe met een zalig rulle structuur. Of La Torta del Casar, een prijswinnende Spaanse kaas van rauwe melk.
Kees Kromhout, Kerkstraat 20-22, Huizen, tel. 035 526 61 36

Topvers organic
Organic food for you, ook bekend uit Amsterdam, is een fijne moderne lekkerbekken supermarkt waar je banyulsazijn, mooie olijfolie, topvlees van Limousinrunderen, en heerlijke kaasjes en topverse groenten koopt.
Organic food for you, Naarderstraat 34, Laren, tel. 035 533 63 00

Patisserie met de grote R

Rémy Duker bevindt zich in een luxe omgeving. Hier houden de mensen van zijn prachtige luxe taartjes, Valhrona bouchees, heerlijke petit-fours en ook hier weer de Franse macarons. De structuur van deze laatste is heel fatsoenlijk, knapperig en taai tegelijk, precies goed. Rémy orienteert zich goed op de patissiers in België en Parijs en zijn assortiment geeft daar duidelijk blijk van. De topper is een prachtig frambozentaartje met amandeldeeg. Rémy’s taartjes fungeren als prachtige desserts.
Patisserie Rémy, Dorpsstraat 5a, Blaricum, tel. 035  538 36 91