zomerse hotspot: ROOST in Utrecht

Deze hotspot ligt aan het water, wordt omringd door groen gras én je zit er tot lekker laat in de zon. Te mooi om waar te zijn? Niet in Utrecht! 

Terras ROOST aan de singel

ROOST aan de singel is één van de fijnere terrassen die de stad te bieden heeft. Het is een pop-uprestaurant aan de Catharijnesingel in Utrecht, dat gedurende de zomermaanden de deuren opent. Een soort strandtent, maar dan aan het randje van de binnenstad. Compleet inclusief steigerhout, ijskoud bier, ontspannen sfeer en loeihete grill. 

Goed gelegen hotspot 

Doorgewinterde domstedelingen weten ROOST inmiddels wel te vinden, maar de hotspot is makkelijk te missen wanneer je niet in de stad zelf woont. Gelukkig ligt dit fijne terras op zo’n 5 minuten wandelen van station Utrecht Centraal. Dus waar je ook vandaan komt: vanaf de trein ben je er zo!

Aan populariteit geen gebrek, waardoor het kan gebeuren dat je niet direct terecht kunt en even moet wachten op een tafeltje. Dat wachten doe je met gemak eerste rang vanaf het grasveld. In de zomer ligt het bezaaid met borrelende, zonnende vriendengroepen. Vanaf daar kun je makkelijk in de gaten houden of er een tafeltje vrij komt. 

Eten bij ROOST x Pitot

Culi’s komen bij deze hotspot niets tekort. Pitot bestiert dit seizoen de grill en op het menu staat healthy comfort food uit de rijke, Israëlische keuken. Denk knisperende groenten, verse kruiden en de lekkerste sauzen. Het uitgangspunt van Pitot’s menu bij ROOST is vega (waar fanatieke carnivoren ook gewoon van gaan watertanden) maar mét opties voor vlees en vis. Alles wordt buiten gegrild, waardoor je ROOST al van een afstandje goed kunt ruiken. 

Openingstijden en adres ROOST

Volgens de website van ROOST kun je op deze momenten terecht: “In de maand april zijn wij op vrijdag (vanaf 15:00 uur), zaterdag en zondag (vanaf 12:00 uur) én bij mooi weer en feestdagen geopend.” Volg ze op Instagram voor updates!

Het adres van ROOST aan de singel:

Paardenveld 1
3511 RD Utrecht