Hotspots in Canada: 4 favorieten in Edmonton

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edmonton, de hoofdstad van provincie Alberta, mag op het eerste gezicht ietsjepietsje saai lijken, wie verder kijkt dan zijn neus lang is, zal merken dat de stad culinair booming is en dat er nergens zo veel hidden gems zijn als hier! Tijd om Edmonton eens onder de loep te nemen. Harmke ontdekte er tal van leuke adressen en deelt vier van haar favorieten.

Lees ook: 3x hotspots in Portland

  1. Brunchen bij Café Linnea

Ben ik wel op de goede plek, vraag ik me af als ik het bedrijventerrein oprijd. Ja, hier zit Café Linnea! Vanbuiten oogt het donker, vanbinnen blijkt het verrassend leuk. Industriële look met warme accenten zoals groene banken en een haag planten tussen bar en zitgedeelte. Als brunch kies ik voor een Small Bite: zacht eitje op zelfgemaakt zuurdesemboord. Van zuurdesem ben ik doorgaans niet zo’n fan, maar dit brood is echt het lekkerste ooit! Erbij drink ik homemade kombucha met munt en citroen, want ja ook In Edmonton is dit drankje hot. Als toetje bestel ik de Classic Lemon Crèpe: een fris en luchtig flensje. Topadres!
Meer info: Café Linnea, 10932 119 Street NW, Edmonton AB TSH 3P5
    

  1. IJs van Made By Marcus

Mijn hotel heet Metterra en zit On Whyte. Whyte is een brede straat die vooral ’s avonds bruist van het leven. In een zijsteegje staat een lange rij voor Made By Marcus. Deze nieuwe ijssalon zit nogal verstopt, maar heel Edmonton weet hem te vinden. Het homemade ijs komt in smaken als Moonshine Brown Butter Pecans, Lemon Curd Blueberry en Roasted Strawberry Buttermilk. Ik sluit aan in de rij en na een uur(!) ben ik aan de beurt. In de hoorn, van een vers gemaakte dikke wafel, komt een flinke bol ijs. IJs als nooit tevoren! De textuur is boterachtig. De smaak romig, fris en puur. Made By Marcus is een aanwinst.
Meer info: Made By Marcus, 10426 82nd Ave NW, Edmonton AB T6E 2A2

  1. Chocola van Jacek

Deze chocolatier is een van de stops tijdens een Downtown Delights Food Tour in Edmonton (boeken via albertafoodtours.ca). Jacek maakt chocola van zorgvuldig geselecteerde bonen. Eigenaresse Jacqueline bezoekt hoogstpersoonlijk de farms. De repen hebben namen als The Jackie, The James en The Audrey, vernoemd naar respectievelijk Jackie O, James Dean en Audrey Hepburn. En er zijn bonbons in betoverende kleuren. De Atomic Orange bijvoorbeeld is knaloranje, de Vibrant Raspberry donkerrood met felroze. Niet verwonderlijk al dat opvallende design, want Jacqueline overwoog ooit modeontwerpster te worden.
Meer info: Jacek, 10140 104th Street, Edmonton, AB T5J 1A7

Meer weten? Bekijk Explore Edmonten.

  1. Vodka & gin van Strathcona Spirits

Deze piepkleine distilleerderij zit in een roze pand, dat ooit als muziekstudio dienstdeed. Het is de eerste legale distillery van Edmonton en de kleinste van Noord-Amerika! Kleine distilleerderijen hadden tot een paar jaar geleden geen bestaansrecht, totdat in 2014 de wet werd aangepast: massaproductie was nu niet langer een vereiste. Strathcona Spirits startte in 2016 en produceert vodka en gin. Het hoge distilleerapparaat tikten de eigenaren op de kop bij een mistig warenhuis ‘op een desolate plek’ in Southern Missouri, USA. “Maar het werkt als een tierelier!” Vaten van White American Oak doen de rest.
Meer info: 10122 81 Ave NW, Edmonton, AB T6E 1X1.

Tekst en beeld Harmke Kraak