de beste croissants haal je op deze plekken, volgens delicious.-lezers

Als trouwe lezer van delicious. ben je altijd op de hoogte van de beste hotspots. Andersom werkt dat net zo goed: we weten dat onze lezers óók altijd waanzinnige adresjes en aanraders hebben!

Daarom vroegen we op Instagram naar jullie favoriete plekken om croissants te halen. Ideaal voor ontspannen, zonnige lente-weekenden én voor Pasen natuurlijk. 

Een tikkeltje decadent maar wel heel lekker: croissant met gepocheerd ei en rivierkreeftjes.

De magie van croissants

Boter, deeg, boter, deeg, boter… Er kan maar weinig op tegen zo’n luchtige zee van zachte laagjes in een flaky jasje. De allerlekkerste croissants haal je natuurlijk in la douce France, maar tegenwoordig kunnen de bakkers uit onze lage landen er ook wat van.

Vaak ruik je het werk van zo’n bekwame bakker al op afstand: lichtzoet, een beetje hartig én een vleugje Maillard! Glijdt die geur je neus binnen, dan ben je weerloos. Je hebt croissants geroken en nu zal je ze halen ook. 

We zouden ze iedere dag wel willen eten, maar het is verstandiger om dat niet te doen. Niet zozeer uit gezondheidsoverwegingen: we willen simpelweg niet dat onze favoriete deegwaren te gewoon worden. Liever bewaren we ze voor speciale momenten, zoals zorgeloze weekenden, fijne vakanties of zonnige feestdagen. 

Geen muffin, geen croissant: zo maak je een een cruffin!

Omfiets croissants

Een doorsnee croissant kun je op iedere straathoek krijgen, maar als je het doet, doe je het goed – nietwaar? Laat de supermarkten en dertien-in-een-dozijn bakkerijen dus links liggen en pak Google Maps erbij. Voor echt goede croissants wil je best een stukje omrijden. 

Gelukkig hebben we een heel leger lezers met een neusje voor dit soort dingen, waardoor we je nu een fijne lijst kunnen presenteren met de beste adressen voor croissants van topkwaliteit. Ligt je beoogde bakker iets te ver van huis? Val dan in de auto vast aan: versgebakken en nog ietsje warm zijn ze toch echt het lekkerst. 

De plekken om de beste croissants te halen in Nederland

Amersfoort

Amsterdam

Breda

Burg-Haamstede 

Den Haag

Groningen

Haarlem

Hilversum

Leiden

Middelburg 

Nijmegen

Rotterdam 

  • Petit Jean (op dit moment gesloten vanwege een ingetrokken vergunning)

Veenendaal

Liever niet de deur uit?

Dan kun je altijd nog zelf (af)bakken. Veelvuldig genoemd en zeker het vermelden waard: de diepvries-variant van crisp. Ook die van Albert Heijn uit het vriesvak werden getipt. We hebben ze nog niet zelf getest, maar je vindt het vast geen straf om die taak op je te nemen. 

Oude croissants nieuwe leven inblazen

Oeps… Je hebt teveel croissants gehaald. Geen zorgen, daar zijn héle fijne oplossingen voor: croissanttoetje met witte chocolade!

croissants halen