5x verrassend: culinaire citytrips

De perfecte citytrip moet aan een paar eisen voldoen. Er moet genoeg te zien en te beleven zijn, maar wat vooral belangrijk is: er moet goed gegeten worden. Dus hebben we vijf verrassende én smaakvolle bestemmingen voor een culinaire citytrip bij elkaar gezocht. 

Rennes

Rennes - delicious
Bretagne is misschien wel Frankrijks meest veelzijdige regio, met als hoogtepunt de hoofdstad Rennes. Niet alleen qua cultuur en historie; ook op culinair gebied is Rennes het neusje van de Bretonse zalm. De stad kent talloze bezienswaardigheden die een eenmalig bezoek al ruimschoots de moeite waard maken. Voor de Bretonse keuken blijf je echter terugkomen. Onze tip: ga in de herfst, tijdens het culinaire Festival Gourmand, waar je kunt proeven van al het goeds dat Bretagne te bieden heeft.

Sevilla

sevilla
Over de oorsprong van de tapa gaan vele verhalen rond. Maar één ding is duidelijk: voor de beste tapas moet je in Sevilla zijn. Sevilla ligt in de warmste streek van Spanje, waardoor men er doorgaans heel laat eet. Tot die tijd wordt er af en toe een tapa gegeten om de honger te stillen. Geen wonder dat men het kleine hapje hier zo waardeert. En dat de stad zelf er ook mag wezen is een welkome bonus voor een geslaagde citytrip.

Maak ook één van deze drie heerlijke easy tapas.

Matera

Matera - delicious
Met Matera hebben we één van de oudste, permanent bewoonde plaatsen van Europa te pakken. De zogenaamde Sassi vormen de grootste trekpleister voor de Zuid-Italiaanse stad, maar Matera heeft naast deze grotwoningen nog veel meer te bieden. Zeker ook in de keuken. Al sinds jaar en dag worden in openbare bakkerijen de pane di Matera afgebakken, die in de grotwoningen gekneed zijn. Elk huis had zijn eigen recept, waardoor er een heuse wedloop om het perfecte brood ontstond. De beste recepten hebben de tand des tijds overleefd en deze broden zijn nu nog altijd te krijgen in dit bijzondere, culinaire stadje.

Hamburg

Hamburg - delicious
Duitse steden zijn ideaal voor een citytrip vanuit Nederland. Relatief dichtbij, hip and happening en tóch goed betaalbaar. Bovenaan dat lijstje staat Hamburg, dat (ook op culinair vlak) veel meer is dan de naamgever van de hamburger. Van alternatief tot chic en van traditioneel Duits tot 100% biologisch Scandinavisch, alles is er te vinden. Bovendien is Hamburg perfect om te voet of per fiets te verkennen en kun je gelijk al die opgedane calorieën weer verbranden.

Duitsland heeft ook héérlijk zoet, probeer dit recept een keer.

Plymouth

Plymouth - delicious
Engeland associëren we niet direct met lekker eten. Plymouth is dan ook dé grote verrassing op dit lijstje met culinaire hotspots. Dankzij haar gunstige ligging aan de ‘Engelse Riviera’ kun je hier genieten van kakelverse zeevruchten als langoustine, kreeft en oester, begeleid door een lokale wijn. Je leest het goed. Ongeveer een derde van de Britse wijngaarden ligt in de omgeving van Plymouth en die doen zelden onder voor hun Franse of Italiaanse evenknieën. La dolce vita in het zuidwesten van Engeland!

Wat de bestemming ook gaat worden, met Startpagina.nl vind je de lekkerste hotspots, leukste adresjes om te overnachten en andere tips voor een onvergetelijke citytrip.

In Samenwerking met Startpagina. Beeld: iStock.

sevilla