5x kerstontbijt buiten de deur

Ben jij in alle kerstdrukte vergeten ontbijt in huis te halen? Of heb je na het in elkaar flansen van een uitgebreid kerstdiner de ochtend erna simpelweg geen zin meer om ontbijt te maken? Dan hebben wij vijf heerlijke adresjes voor je om met kerstmis buiten de deur te ontbijten. 

Toch liever zelf een ontbijt maken? Wij hebben een kerstonbijt voor de hele familie met mini-croque madame en homemade hangop of een licht & fris ontbijt met smoothies en avocadotoast.

Frenchie, Haarlem

Op 24 en 26 december kun je terecht bij Frenchie in Haarlem. Dan is het toch nog een beetje alsof je thuis eet, want dit ‘huiskamerrestaurant’ is supergezellig. Ze hebben een heerlijke ontbijtkaart: van french toast met boerenmeisjes tot gepocheerde eitjes met een spiced botersaus.

www.frenchie.nl
Gedempte Oude Gracht 46, Haarlem

Kerstontbijt in ARTIS, Amsterdam

Begin kerst goed met een heerlijk, uitgebreid ontbijt in ARTIS met uitzicht op de netgiraffen, Grévy-zebra’s en grote koedoes. Maak na afloop een winterse wandeling door het park. Kerstontbijt bij ARTIS is mogelijk op Eerste en Tweede Kerstdag.

www.artis.nl 
Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam

Bertmans, Rotterdam

Pannenkoekjes met peer en limoen-cashewcreme, huisgerookte zalm en wortelcake. Dit en meer eet je op Eerste en Tweedekerstdag bij Bertmans. Het shared brunch-kerstmenu is om je vingers bij af te likken!

www.bertmans.nl
Karel Doormanstraat 292, Rotterdam

De pomp, Utrecht

In een voormalig tankstation vind je De Pomp. Veel oude elementen bleven bewaard, zoals het oude Shell-logo boven de bar. Verder draait het om duurzaamheid, wat je terugziet op het menu vol seizoensproducten en vergeten groenten. Ontbijten doe je hier bijvoorbeeld met eggs benedict met avocado of een croissant met roerei en truffelkaas.

www.depomputrecht.nl
Croeselaan 122, Utrecht

Zoetelief, Den Bosch

Van frittata met parmaham en paddenstoelen tot avocadotoast met gerookte zalm. Met een bloody mary of een mimosa in de hand is ontbijten bij Zoetelief een feestje. Zit je ’s ochtends vroeg toch nog te vol van het kerstdiner? Sla het ontbijt dan over en ga voor een heerlijk high tea (of wine) bij Zoetelief.

www.zoetelief.nu
Korte Putstraat 10, ‘s-Hertogenbosch

Fotografie: Saskia van Osnabrugge.

kerstontbijt - delicious