nr.1 foodmagazine

5x de lekkerste borrelplank van Amsterdam

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ons favoriete moment van de dag is borreltijd. Zeg nu zelf: wat is er beter dan allemaal verschillende hapjes en dipjes op een grote houten plank met een lekker drankje erbij? Wij geven onze vijf favoriete adressen voor een fantastische borrelplank in Amsterdam. 

Liever toch thuis borrelen? Vul je plank met deze trio van borrelhapjes

Bar Parry

Rillete van wilde gans, champignons met marsala en hazelnoot en mosselen à la putanesca. Een kleine greep uit de heerlijk borrelhappen en kleine gerechtjes waarmee je bij Bar Parry een borrelplank kan samenstellen. En laat je vooral adviseren welke wijn goed past bij jouw borrelplank. Ja, bij het kleine zusje van Balthazar’s keuken weten ze wat goed borrelen is!

Eerste Looiersdwarsstraat 15
www.barparry.nl 

Braai

Echte vleesliefhebbers kunnen bij Braai terecht voor een borrelplank. De goedgevulde plank ligt namelijk vol met onder meer heerlijke worst, chickenwings en bitterballen. En als je daarna nog trek hebt… Braai heeft ook grote planken met barbecuegerechten (denk aan spareribs, buikspek, mais en zoete aardappel) om te delen.

Geleenstraat 1
Van Limburg Stirumstraat 14a
www.braaiamsterdam.nl

De Plantage

Midden in de plantagebuurt, met uitzicht op de slingerende gibbons in ARTIS kun je terecht voor een heerlijke borrelplank. In het prachtige restaurant de Plantage serveren ze de lekkerste dips (bijvoorbeeld met artisjok, ricotta en parmezaan), charcuterie en kaas en onze favoriet: bospaddenstoelenkroketjes met dragonmayonaise.

Plantage Kerklaan 36
www.caferestaurantdeplantage.nl

Pompstation

Een lekkere borrelplank en een goed glas wijn (of bier). Wat kan dat nog beter maken? Live-muziek! Op de plek waar eerst grote waterpompen stonden kun je bij het Pompstation nu elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag genieten van live optredens. Van jazz tot singer/songwriters en tango. En lekker borrelen natuurlijk.

Zeeburgerdijk 52
www.pompstation.nu 

Venster33

Midden in de Pijp vind je Venster33, waar je van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht terecht kan. Wij gaan er het liefst heen tijdens borreltijd voor een lekkere plank met dimsum, arancini en tatstuta. En voor erbij? Een van de lekkere gin-tonics, zoals de basic bitch of de GTST.

Eerste van der Helststraat 42
www.venster33.nl 

Beeld: Marianne Snel

Borrelplank - delicious