3x strandtenten voor het hele jaar

Uitwaaien op een mooie winterdag is heerlijk. Vooral als je daarna in een leuke tent een kopje koffie of warme choco kan drinken. Samen met Maartje Diepstraten – ook van bartsboekje.com – selecteerden wij drie heerlijke strandtenten die het hele jaar door open zijn.

Noordwijkse winterlodge

Als je al iets wilt doen op een zondag, laat het dan een strandwandeling zijn, met aansluiten een bezoek aan Winterlodge aan het Noordwijkse strand. Zodra de temperatuur daalt, komt hier het fleece op de stoelen en worden de palmbomen vervangen door kruiwagens stookhout. De kas van de strandtent staat vol hangbanken en zitjes, uit de open keuken komen heerlijke flammkuchen en her en der branden (tafel)haarden.

winterlodge.nl 
Koningin Astridboulevard 105, Noordwijk

winterlodge (1)

Club Castricum aan zee

Club Zand wordt ’s zomers bevolkt door campinggasten die een felbegeerde seizoensplek op camping Bakkum hebben. Die camping wordt in oktober weer opgedoekt en dan is het strand van Castricum opeens een stuk rustiger. Fijn! De boho-chique Club Zand is dan nóg leuker en er komen het hele jaar door interessante gerechten op tafel die niks met de gemiddelde strandtenthap van doen hebben. Flatbread met muhammara bijvoorbeeld.

clubzand.nl
Zeeweg 70, Castricum aan Zee

Loods Tien Breskens

Op een van die mooiste plekken aan de Zeeuwse stranden vind je Strand Loods Tien. Een strandtent met een interieur om onmiddelijk verliefd op te worden. Net buiten Breskens, met uitzicht op de skyline van Vlissingen en de bijbehorende vuurtoren. Hier kun je al nippend aan een wijntje en met een lekkere borrelhap prima een aantal uur vertoeven. Wordt het kouder buiten, dan kruip je binnen bij de open haard voor het diner.

loodstien.nl
Nieuwesluisweg 50, Breskens

Tekst: Maartje Diepstraten en redactie delicious. 

Club_Zand hotspots -delicious