bartsboekje tipt: 3x de leukste hotspots in Keulen

Maartje Diepstraten – ook bekend van bartsboekje.com – speurt elke maand niet te missen adressen. Dit keer kiest ze hotspots in het Duitse Keulen (of Köln, Cologne, Koeln). Keulen dus, de op vier na grootste stad van Duitsland. Een levendige plek vol geschiedenis, cultuur en ook naoorlogse gebouwen. Maartje tipt 3 nieuwe hotspots.

Dit zijn de nieuwe hotspots in Den Haag!

1. Sabor ‘ermoso
Met de koffiecultuur van Keulen is niks mis dankzij Sabor ‘ermoso. De zaak heeft dat ongekende strandsfeertje. Bij Sabor ‘ermoso een verzameling van lekkers uit tal van landen: tomate y aceitem, een typisch Andalusisch ontbijt, Engelse scones, gigantische stukken bananenbrood en meer.

2. Ernst Kaffeeröster
Nog een koffiebar die er mag zijn, is Ernst Kaffeeröster. Met écht goede koffie in het strakke interieur en een eigen roastery aan de opkomende Bonnerstrasse, nog niet zo lang geleden een nogal vervallen deel van de wijk Neustadt-Süd.

     

3. Sonder
En dan heb je nog Sonder, een zaak met easy access modus. Lieve bediening, flinke porties en een driegangenrekening voor twee die de honderdeurogrens net wel of net niet overschrijdt. Ga je deze zomer nog, dan kun je terecht op de vlonder met lampjesplafond. Ook leuk: Sonder is bevriend met de naastgelegen conceptstorehouder waar de borden en de palmboomprints vandaan komen. Sonder is geliefd, dus reserveer als je wilt gaan.

Tekst & beeld Maartje Diepstraten 

Sonder - delicious