Dagelijks brood

Wie kent ‘m niet van een bezoek aan Brussel, Antwerpen, Parijs, Londen of New York: het typisch houten decor van de internationale broodzaak Le Pain Quotidien? In de hoofdstedelijke wijk De Pijp ging eind vorig jaar de deur van de eerste Nederlandse vestiging open. Ook hier: het stevige rustieke brood, ambachtelijke kazen en vleeswaren, confituur en beeldschone patisserie en viennoiserie. Er zijn soepen, quiches, taarten en tartines (open belegde boterhammen), plateaus om te delen en warme avondgerechten als een linzenstoofpot, notenflûte met blauwaderkaas & confiture en zalmtartine. Alle goddelijke gebakjes kun je net als de broden, croissants, jam en chocoladepasta ook voor thuis meenemen.

Le Pain Quotidien gaat voor ingrediënten van de beste kwaliteit, liefst van biologische oorsprong. Ook in het interieur, van de communal tafel en provisiekast van gerecycled Belgisch hout tot de lampen, en de verpakking is de duurzame filosofie troef.

PQ is in De Pijp van maandag tot en met vrijdag voor de vroege vogels vanaf 7 open. Op zaterdag en zondag gaat de deur om 8 uur van het slot. Sluiten doet de populaire broodzaak alle dagen om 21 uur.

Le Pain Quotidien Amsterdam
Cornelis Troostplein 4hs
1072 JK Amsterdam
Tel. (020) 6750506
www.lepainquotidien.nl