Zaden-adressen

delicious. lezeres Marloes: ‘Ik ben op zoek naar een goede en professionele webwinkel waar ik zaden (groente- en kruidenzaden) kan kopen voor de moestuin. Hebben jullie nog tips voor mij?’

 

Culinair redacteur Trudelies Schouten: ‘ Op internet vind je vele webwinkels. Mijn favoriet is Vreeken (www.vreeken.nl). Daar vind je zadencollecties van over de hele wereld. Let wel op de levertijd, die is bij Vreeken vaak wel lang. Wil je daar niet op wachten, bezoek dan de winkel in Dordrecht.

De Nieuwe Tuin in Belgie (www.denieuwetuin.be) heeft ook een goed en bijzonder assortiment en levert over het algemeen wel snel.

Ga voor biologische zaden naar De Bolster (www.bolster.eu) of naar de natuurwinkel.

Er is ook een levendige ruilhandel op internet (www.denationaleproeftuin.nl). Je kunt daar zaden aanbieden en aanvragen. Dat is op de verzendkosten na gratis.

Tip: zaai tussen 12 en 20 juni, dan is de maanstand het gunstigst en krijg je het beste resultaat. Zaai na 26 juni (volle maan) twee hele weken niet. En heb je geoogst? In delicious. vind je altijd heerlijke recepten voor je zelfgekweekte groenten.