In ons kleine land ontstaan grote initiatieven. Bedrijven die eerst aanklopten bij een bank halen nu geld bij de klant zelf. Als voorschot of symbolisch steuntje in de rug. In Zwolle willen Gillende Keukenmeiden Wilke Huberts en Gwen Barth een mangerie starten in het oude pand van Librije’s Winkel.
Hoe gaat het met de crowdfundingactie?
Gwen: ‘We moeten nog een flink eind en de deadline nadert. 15 januari is het voor ons d’r op of d’r onder. De Rabobank financiert € 25.000 mits wij hetzelfde bedrag via crowdfunding ophalen.’ Wilke: ‘Je kunt bij ons investeren in het bedrijf, want je krijgt namelijk 4% rendement per jaar. Daarnaast krijg je afhankelijk van je donatie een lunch, high tea of reep van onze chocolade.’
Wat gaan we er eten?
‘We willen taart in de vitrine die onze klant niet kan weerstaan! En goede, goddelijke croissants, quiche, hartige cake en salades met eetbare bloemen. Bio-sappen en eerlijke koffie. We focussen op zoet, want dat vinden we het lekkerst. Voor de taartrecepten laten we ons door van alles inspireren. Het idee voor onze bloodychocolate haalden we uit een paaseitje en soms komt de inspiratie uit delicious. hét bakboek.’
En producten uit…
‘De streek uiteraard. We werken met lokale leveranciers, zoals bio-slager Haverkort en bio-groothandel Zaai-Ster. We koken graag met de seizoenen mee en passen ons aanbod daarop aan. Als de leverancier een overschot frambozen heeft, bakken we extra veel frambozentaart. Zo gaan we ook foodwaste tegen!’
Wil je de Gillende Keukenmeiden helpen? Klik hier om de crowdfundactie te bekijken en direct mee te financieren!