supermarkt van de toekomst, nú in Amsterdam

SUPERMARKT

Bilder en de Clercq, een supermarktconcept fris in Nederland. Vorige week opende in hartje Amsterdam de winkel waar vers, lokaal en no waste voorop staan. 


SUPERMARKTDoor de winkel vind je op 14 tafels de ingrediënten van de gerechten die er, fantastisch gefotografeerd, boven hangen. Je koopt de precieze hoeveelheid die je nodig hebt. Dus een theelepel currypasta, een teentje knoflook. Dat in plaats van een hele pot of netje met 3 bollen. Hierdoor hoef je niets weg te gooien: no waste!

SUPERMARKTWij aten romige curry wortel-bonensoep en baked appel met amarettoroom. Ontzettend makkelijk te maken dankzij de fraaie gratis receptkaarten. Over de soep niets dan goeds: zacht zoete zalf met hele bonen voor de bite. Laat wel een spicy brandje na in je mond maar toch very nice. Als toetje is er appel uit de oven. Als je door het vel van de appel snijdt, stroomt de siroop met de abrikozen eruit. De room geeft nog meer plezier.

Het concept is niet origineel; we schreven immers al over Kochhaus in Berlijn. Maar het is ontzettend fijn dat we in Amsterdam nu ook zo’n zaak hebben. Al was het alleen al om de gedroogde worstjes van Brandt en Levie die ze ook verkopen.

BILDER & DE CLERCQ | DE CLERCQSTRAAT 44 | 1052 NG AMSTERDAM