bier en spijs combineren

Creëer je eigen bierarrangement bij elk menu. Met de nieuwe online tool van De Nederlandse Brouwers wordt bier en spijs combineren een eitje!

Hoewel wine-pairing bij gerechten als vanzelfsprekend wordt beschouwd, is beer-pairing nog geen gewoonte. En dat terwijl de variatie in biersmaken minstens net zo groot is als die van wijn, waardoor je nog specifieker smaken kunt combineren. Daarbij schieten de brouwerijen in Nederland als paddenstoelen uit de grond, dus de keuze is reuze!

Om je wegwijs te maken zijn De Nederlandse Brouwers het initiatief Dat Smaak Naar Bier gestart. Op de website kies je welk gerecht je op het menu hebt staan, dan adviseert de site welke biercategorie daar het best bij past: Soepel & Subtiel, Fris & Fruitig, Amber & Elegant, Blond & Krachtig, Donker & Rijk en Intens & Uitdagend. Daarna kun je zelf een keuze maken uit de geselecteerde bieren. In de omschrijvingen lees je de unieke eigenschappen van ieder brouwsel.

Ben je benieuwd welke bieren bij de gerechten in jouw menu passen? Kijk dan op : www.datsmaaktnaarbier.nl

Net als wijn kun je bier ook als smaakmaker en ingrediënt gebruiken in gerechten. Probeer bijvoorbeeld onderstaand recept voor biermosterd…

biermosterd
50 g geel mosterdzaad
50 g bruin mosterdzaad
200 g ciderazijn
100 ml stoutbier
50 g bruine suiker 2 tl zout

Laat alle ingrediënten, behalve de bruine suiker een nacht weken. Draai alles kort in een kleine keukenmachine tot een grof mengsel. Voeg dan suiker toe en maal verder tot grove of fijne mosterd. Breng op smaak met zout. Doe in een schone pot en bewaar afgesloten in de koelkast.

NB: biermosterd rijpt met de tijd! De azijnsmaak wordt vrij snel milder.

Bereiden ± 10 min. /   trekken 1 nacht / rijpen ± 1 week tot langer.

RECEPTEN EN BEREIDING MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR  STYLING CYN FERDINANDUS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN TEKST ROOS VOLKERS

In ‘een gouden greep uit delicious.’ staan de lekkerste recepten van onze delicious. friends. Voor slechts €6,95 bestel je een exemplaar in onze webshop!

biermosterd-delicious