6 x De beste patissiers in Parijs volgens culi redacteur Merijn Tol

Waar je ons wakker voor mag maken? Dan zeggen we op de redactie unaniem: álles wat van de Franse patisserie komt. Macarons, een paris brest of nieuwe stijl eclairs… Dit zijn de 6 favoriete adressen van onze culi redacteur Merijn Tol (in willekeurige volgorde!).

Sommige zoetigheden uit onderstaande lijst vind je natuurlijk ook bij de Franse bakker. Dit zijn onze 5 favoriete Franse bakkers in Nederland.

6 x De beste patissiers in Parijs

Pierre Hermé

Wat anders dan zijn macarons! De beste ever, met elk seizoen een nieuwe serie.
Pierreherme.com

Le Meurice

Cedric Grolet is de patissier van Le Meurice: hier wil je alleen al zijn om je te vergapen aan zijn haast buitenaardse Japans aandoende fruit namaak. Ga voor de mandarijn of citroen, die met schil en aan de binnenkant in 100% patisserie verandert.
Dorchestercollection.com

Philippe Conticini

Wat je hier zéker wil proeven? De waanzinnige chouquette gevuld met pistachecrème!
philippeconticini.fr

Sebastien Gaudard

Oh, de mini mont blanc, religieuse of toch de paris brest… Hier scoor je deze en vele andere topklassiekers uit de Franse patisserie tot in perfectie. Grote aanrader!
Sebastiengaudard.com

Yann Couvreur

Hier wil je zijn voor de nieuwe stijl eclairs die je er kunt krijgen, zoals de éclair met pure chocolade en tonkabonen. Zo lekker!
yanncouvreur.com

La Goutte d’or

Yann Menguy van Patisserie La Goutte d’or: zijn gianduja of Paris Brest. Ook leuk om overal een Paris Brest te proeven trouwens.
Facebook.com/patisserielagouttedor

TEKST MERIJN TOL BEELD ERNIE ENKELAAR

Pâtisserie Paris foodbeeld is zelf gefotografeerd R Dosia Brewer F Ernie Enkelaar B Yvonne Jimmink